Mergi direct la conținut »
Când vor avea loc viitoarele alegeri pentru Parlamentul European
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Când vor avea loc viitoarele alegeri pentru Parlamentul European

Când vor avea loc viitoarele alegeri pentru Parlamentul European

Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfășura între 23 și 26 mai 2019, potrivit unei decizii adoptate marți, la Bruxelles, de miniștrii afacerilor europene din statele membre al blocului comunitar.

Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani, iar conform legislației europene, viitorul scrutin european urma să aibă loc între 6 și 9 iunie anul viitor, dar ”statele membre au considerat că este imposibilă” organizarea alegerilor în intervalul menționat, scrie Agerpres.

Perioada reținută (23-26 mai 2019) este cea preconizată de legislativul de la Bruxelles.

Decizia finală va fi luată la finalul procedurii oficiale, adică la sfâșitul lunii iunie 2018, care include o consultare cu eurodeputații și un vot de unanimitate în Consiliul European.

Alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri față de 751 în prezent. Diferența este dată de ieșirea britnaicilor din blocul cumunitar. Dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deținute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în Parlamentul Uniunii Europene.

Precedentele alegeri europene au avut loc în perioada 22-25 mai 2014.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Sergiu Băhăian, „călăul de boschetari”, primul interviu din penitenciar: „Lăcomia m-a împins să fac asta” – VIDEO


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close