MENIU CAUTĂ
24 Iul. 2018 15:29 , de Cătălin Lupășteanu

Candidații pentru șefia DNA vor avea, joi, interviurile cu ministrul Justiției

Distribuie

Cei patru candidați pentru șefia DNA, respectiv procurorii Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob și Elena Grecu, vor susține joi, interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Cele patru interviuri vor avea loc în odinea alfabetică a numelor candidaților, potrivit procedurii de desfășurare a numirii în funcția de procuror-șef. Astfel prima intervievată, va fi Elena Grecu, după care vor urma procurorii Marius Iacob, Cristian Lazăr și Florentina Mirică.


În cadrul interviului ministrul justiției este sprijinit de secretarii de stat din cadrul Ministerului Justiției.

Aceștia pot adresa întrebări procurorului participant la selecție, direct sau prin intermediul ministrului justiției, și au un rol consultativ, putând face ministrului justiției recomandări privind îndeplinirea de către participant a standardelor de evaluare a interviului.

Sub lupa ministrului

După această etapă selectarea procurorilor pentru propunerea/propunerile de numire în funcţia de conducere are loc pe baza aprecierilor proprii ale ministrului justiției și a analizei recomandărilor secretarilor de stat.

În timpul interviului se va face verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, vizând, în esenţă, capacitatea de organizare, asumarea responsabilităților, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, autoperfecţionarea, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung, iniţiativa în modernizarea managementului unității/structurii, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare și capacitatea și disponibilitatea de a lucra în echipă și de a colabora colegii.

Totodată ministrul Justiției va urmări la cei patru candidați aspecte legate de motivația, conduita, integritatea și deontologia profesională, precum și alte împrejurări rezultate din analiza înscrisurilor depuse de procurorii participanţi la selecţie.

Fiecare dintre cei patru vor petrece câte aproximativ o oră și jumătate cu ministrul, perioadă în care vor susține proiectul preț de jumătate de oră iar în ora rămasă vor oferi răspunsuri la întrebări.


CITEȘTE ȘI

Libertatea a aflat de ce nu au fost arestaţi fraţii suspectaţi că au ucis doi paznici la fabrica de ciment din Bucureşti

Citește mai multe despre interviuri și ministerul justitiei pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii