MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Captură importantă de canabis. Traficanții uscau frunzele în pod

Distribuie

O captură importantă de canabis a fost realizată de polițiști și procurorii DIICOT, care au ridicat 5 kilograme de frunze uscate și alte 25 de kilograme care așteptau să fie prelucrate. Doi bărbați angrenați în creșterea canabisului au fost reținuți, urmând a fi prezentați judecătorilor în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.

Aceștia foloseau în afacerile cu droguri o locuință din București și o casă din Argeș, dotată cu toate instalațiile necesare culturii. Plantele uscate erau atârnate în pod, la uscat, au constatat anchetatorii.

Procurorii au făcut percheziții în ambele locații descoperind cultura de canabis. În locuința din București a unui bărbat de 37 de ani au găsit 5 kilograme de masă vegetală (inflorescențe și frunze) provenite dintr-o cultură de cannabis și 2.200 de lei, arată DIICOT, într-un comunicat.

În casa din Cocou, județul Argeș, unde locuia bărbatul de 49 de ani, s-au găsit alte 20 de kilograme de inflorescențe și frunze de cannabis și un sistem complet de întreținere a culturii indoor și outdoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghiceve, instalație de iluminare). Mai mult, anchetatorii au găsit la percheziții și muniție, 6 cartușe de calibru 7,62 mm și alte 1.650 de cartușe de calibru 22 mm.


Citețte și: Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit „creierului Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare


 

Comentarii