Petronela și Bogdan, elev la Școala de Cooperație din Botoșani, hotărâseră în acea ultimă zi din viața fetei care peste o lună urma să împlinească 19 ani să  meargă la marginea Botoșaniului pentru o ședință foto.

”Trebuie să-mi actualizez fotografiile de pe contul de socializare”, i-ar fi spus tânăra amicului ei aflat în rolul de fotograf profesionist la care mai apelase de multe alte ori.

Au convenit că păduricea Pacea poate oferi cadrul perfect pentru o ședință foto de calitate. Lucrurile au  mers bine până când Petronela s-a simțit asaltată de propuneri, rostite mai mult dau mai puțin direct, de a accepta ca Bogdan să-i fie mai mult decât un amic care-i face fotografii.

O palmă, un pumn și 32 de lovituri de cuțit

Ușor iritată de propunerea înfiripării unei relații de iubire la care însă numai Bogdan visa, fata s-a răzbunat în felul ei, nevinovat, cu câteva aprecieri critice legate de fotografiile pe care tocmai le făceau. A urmat o mică dispută verbală care s-a transformat rapid într-o ceartă în toată regula în care Petronela a făcut o remarcă ce a vizat-o pe iubita lui criminalului.

”Iubita ta e grasă și urâtă! Și faci poze proaste!”, ar fi spus tânăra ucisă.

Palma pe care i-a tras-o peste obraz și cuvintele rostite de ea la nervi, care aveau să fie ultimele din viața ei, i-au semnat condamnarea la  moarte. L-au scos din minți pe elevul-asasin care i-a dat mai întâi un pumn în plină figură după care, pe când fata era căzută la pământ, i-a înfipt în inimă un cuțit de bucătărie cu lama de 20 de centimetri.

”Cearta a pornit de la reproșul făcut de fată privind calitatea pozelor pe care le făceau. Apoi, când victima i-a spus că iubita lui e grasă li urâtă a ucis-o. Legiștii au numărat pe trupul fetei nu mai puțin de 32 de lovituri, toate în zona toracică, în piept. Pe față i-a rămas urma de la pumn, semn că lovitura care a doborât-o la pământ a fost puternică”, ne-au spus surse judiciare.

Elevul-asasin Bogdan Ionel, cel care a înjunghiat-o de 32 de ori pe Petronela Mihalachi

Elevul-asasin purta în permanență un cuțit la el

Apoi, elevul-asasin  – al cărui tată e decedat, iar mama îi e plecată la muncă în străinătate -, a plecat acasă unde s-a schimbat de hainele pline de sângele fetei pe care tocmai o ucisese. Trei ore mai târziu, investigatorii botoșăneni cre au folosit și un câine special antrenat de urmă, au ajuns la el și l-au capturat. Peste 30 de polițiști – criminaliști, judiciariști, agenți de la Ordine Publică -, s-au mobilizat în cele trei ore consumate de la descoperirea cadavrului și capturarea elevului-asasin.

”Când am ajuns la el, stătea liniștit în casă. Probabil realizase ce nenorocire făcuse și parcă ne aștepta. Se schimbase de hainele pline de sânge cu care fusese îmbrăcat când a ucis. Dar  nu a încercat să le curețe, să le spele. Ni le-a predat imediat, o dată cu arma crimei, un cuțit de bucătărie cu lama de vreo 20 de centimetri. Cuțitul îl purta mereu la el pentru că, ne-a spus, ar fi pasionat să cioplească lemne”, au adăugat sursele citate.

Legiștii au stabilit că ucigașul are discernământ

După audieri și o reținere de 24 de ore, elevul-asasin Bogdan Ionel  – despre care cunoscuții spun că este un  personaj depresiv -, a fost arestat pentru 30 de zile pentru uciderea Petronelei Mihalachi. Este, conform anchetatorilor, singurul implicat în această tragedie. Medicii legiști care l-au expertizat în cursul zilei de ieri au stabilit că atunci când i-a luat viața fetei într-un acces de furie oarbă tânărul a avut discernământ, deci e bun de pușcărie. Numai că, fiind minor, criminalul s-ar putea să fie internat într-un centru de reeducare pentru minori.

”Instanța va ține cont că a ucis pe când era minor și, cel mai probabil, nu va fi închis într-o pușcărie, ci într-un centru de reeducare”, ne-au explicat investigatorii botoșăneni.

Urmărește-ne pe Google News