Mergi direct la conținut »
Carmen Dan a votat la referendum; Ce spune despre incidentele din timpul scrutinului: "Tot ce intră în responsabilitatea MAI a fost gestionat foarte bine!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Carmen Dan a votat la referendum; Ce spune despre incidentele din timpul scrutinului: „Tot ce intră în responsabilitatea MAI a fost gestionat foarte bine!”

Ministrul de Interne, Carmen Dan şi-a exprimat votul la referendumul pentru familia tradiţională, duminică, în jurul orei 14.00. Ministrul a fost întrebat cum comentează incidentele apărute în timpul procesului electoral, ea precizând că MAI a gestionat foarte bine situaţia şi că, faţă de scrutinul din 2016, au fost mult mai puţine sesizări ale unor nereguli.

De Valentina Postelnicu,

„Am venit astăzi să îmi exprim votul constituţional. La vot, am votat pentru familie, pentru normalitate, în spiritul religiei în care am fost crescută”, a spus ministrul de Interne, după vot.

Întrebată despre incidentele anunţate la scrutin, ministrul de Interne a precizat că ea s-a aflat şi sâmbătă şi duminică la minister.

„Dacă ar fi să fac o apreciere, tot ce intră în responsabilitatea MAI a fost gestionat foarte bine. Făceam dimineaţă o analiză comparativă şi la procesul electoral din 2016, au fost sesizate în ziua votării peste 100 de fapte care intră în sfera infracţională. De această dată, cel puţin aseară, când s-au închis urnele, au fost doar 9 sesizări. Toate acceste aspete sunt rezolvate cu celeritate, unele sunt clarificate imediat, altele, după o investigare mai atentă”, a explicat ministrul.

Carmen Dan a fost întrebată şi cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a votat încă la referendum. Ea a arătat că „votul este expresia democraţiei şi nu ar trebui să fie gol de conţinut”.

„Îmi exprim speranţa că şi preşedintele îşi va exprima opţiunea este o inţiativă cetăţenească, prima de acest gen. Până la urmă, eu îmi doresc ca acest exerciţiu, prin care românii îşi exprimă opţiunea să capete valenţe autentice”, a spus ea.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Dan a mai arătat că politicienii pot contribui „prin exemplul pe care îl dau, prin prezenţa la vot”.

„De aceea cred că trebuie să devină o depindere, sper ca până la sfârşitul zilei să fie tot mai mulţi cei care să îşi facă timp să voteze”, a menţionat Carmen Dan.

Românii cu drept de vot se vor prezenta sâmbătă, 6 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00 și duminică, 7 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00, la referendumul pentru familie.

Cetățenii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți’ să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie’.

Close
Închide
  Close