Mergi direct la conținut »
Carmen Iohannis, citată la Parchetul General. Soția președintelui ar putea da explicații în dosarul caselor de la Sibiu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Carmen Iohannis, citată la Parchetul General. Soția președintelui ar putea da explicații în dosarul caselor de la Sibiu

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată, joi, 15 noiembrie, pentru a fi audiată la Parchetul General, într-un dosar deschis, în urma unui denunț făcut de societatea care administrează site-ul luju.ro. Surse judiciare susțin că este vorba despre sumele de bani obținute de familia Iohannis din închirierea unui imobil în Sibiu.

Denunţul a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, notează Agerpres.ro.

Denunțul a fost înregistrat inițial în mai 2018 la Direcția Națională Anticorupție. Apoi, competența a fost declinată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunțul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului român suma de 320.000 de euro. Banii provin din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit ilegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.


Citește și VIDEO / Radu Paraschivescu: „Limba dăncileză va triumfa la Bruxelles!”. A lansat o carte cu vorbe de duh ale politicienilor și cu un capitol dedicat premierului Dăncilă


 

Close
Închide
  Close