In Capitala preturile variaza in functie de cartier, de la 130.000 lei/kg in zonele marginase pana la 160.000 lei/kg in Amzei sau Dorobanti.
Si carnea de pui s-a scumpit pana la 100.000 lei in Alba, Arad, Ialomita si Tulcea.
Cu toate acestea, iata ce declara ministrul agriculturii, Ilie Sarbu: „Carnea si preparatele din carne nu s-au scumpit dupa incheierea protocolului (n.r. – din data de 13 iunie) si nici nu se vor scumpi in perioada urmatoare. Procesatorii au prezentat documente din care reiese ca au respectat protocolul incheiat intre Asociatia Romana a Carnii, Patronatul Roman al Carnii de Porc si Ministerul Agriculturii in urma cu trei luni, in sensul mentinerii preturilor”.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, reprezentantii institutiei se vor intalni in prima zi de luni din fiecare luna cu membrii Asociatiei Interprofesionale a Carnii (formata din reprezentanti ai crescatorilor de porci si cei ai procesatorilor), pentru a analiza tendintele pe piata carnii.
Dar reprezentantii ministerului ar trebui sa mai viziteze macar o data pe saptamana si magazinele alimentare care au devenit expozitii pentru cei cu venituri mici.
Rata inflatiei a fost in august de 0,3 la suta
Rata inflatiei a fost in luna august de 0,3 procente. Institutul National de Statistica informeaza ca preturile produselor alimentare au scazut cu 0,7%, cel mai mult ieftinindu-se fructele, legumele si conservele de legume si fructe si ouale. In schimb s-au scumpit produsele de morarit si panificatie (4%), laptele si produsele lactate si bauturile alcoolice.