MENIU CAUTĂ
, de Alina Dan

CARTA JOCURILOR OLIMPICE şi un GOOGLE DOODLE pentru MARELE SPECTACOL SPORTIV de la Soci

Distribuie

Noul Google Doodle are şase culori, câte una pentru fiecare literă care formează numele motorului de căutare, şi cuprinde imagini stilizate a şase dintre sporturile de iarnă care vor fi prezentate în cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci.
De asemenea, pentru a marca debutul importantului eveniment sportiv, Google a publicat chiar sub logo o traducere din „Carta Jocurilor Olimpice” sau „Carta Olimpică”,  un document care reprezintă codificarea Principiilor Fundamentale ale Olimpismului, Regulilor şi Textelor de aplicare adoptate de către Comitetul Internaţional Olimpic (C.I.O.). Carta guvernează organizarea, acţiunile şi funcţionarea Mişcării Olimpice şi fixează condiţiile celebrării Jocurilor Olimpice.
„A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului.”, este citatul ales de Google pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Citește mai multe despre Google pe Libertatea.

Comentarii