Google

Google este un motor de căutare pe internet, care a fost creat de compania americană cu același nume. Majoritatea persoanelor care folosesc mediul online utilizează Google Search, acesta fiind utilizat, potrivit statisticilor, de peste 80% din internauți.

Google are o bază de date formată din peste 25 de miliarde de site-uri, în 124 de limbi. Informațiile de pe aceste pagini web sunt extrase și salvate (indexate) de motorul de căutare și salvate în baza de date, pentru a sta la dispoziția celor care caută informații.

Cum funcționează Google

Motorul de căutare folosește diverși algoritmi bazați pe similitudini între cuvinte și imagini pentru a oferi internauților informații (text, imagini, video) relevante, în concordanță cu căutările acestora.

Astfel, când cauți un cuvânt, o sintagmă sau chiar o frază întreagă, ți se vor oferi mai multe pagini cu rezultate, ordonate după relevanța informației și după cea a site-urilor unde se regăsește aceasta.

Google Translate

O opțiune foarte des utilizată este Google Translate, un dicționar online care poate fi folosit pentru a traduce un cuvânt, propoziții și fraze întregi sau chiar site-uri. Pentru a traduce un întreg site în limba dorită, nu trebuie decât să introduci în câmpul dedicat căutării url-ul (linkul) dorit și să apeși pe opțiunea translate/traduceți.