De Ana Hațeg,

“Londra, epicentrul unei pandemii globale, e un oraș închis. Violența a explodat, nimeni nu mai respectă legea. A fost decretată legea marțială. Nimeni nu e în siguranță în faa vrusului ucigaș. Premierul e mort. Sistemul medical e depășit”.

Cartea despre pandemie a lui Peter May

Așa își prezintă scoțianul Peter May, un fost scenarist devenit scriitor, thrillerul “Lockdown” pe pagina personală. Un thriller care așteaptă de 15 ani să fie publicat.

În 2005, când l-a prezentat editurii, a fost trimis la plimbare. Zilele trecute, romanul a devenit brusc relevant, iar editura a realizat că s-ar putea vinde ca pâinea caldă.

Peter May își vede thrillerul publicat după 15 ani

Cu peste 1 milion de oameni infectați și peste 60 de decese, pandemia de coronavirus e globală. Iar Londra, orașul central în povestea lui, e în carantină.

May a dezvăluit pentru CNN că pandemia din “Lockdown“ nu este exclusiv produsul imaginației lui.

Când am scris “Lockdown”, oamenii de știință avertizau că e posibil să urmeze o pandemie globală de gripă aviară. Scenariul era terifiant. Am făcut ceva cercetări înainte de a mă apuca de scris și apoi m-am gândit: ce ar fi dacă totul ar porni din Londra?

Peter May, autorul cărții:

Cartea a intrat în tipografie săptămâna aceasta și va fi pe piață din 30 aprilie. Tot atunci va apărea și în format audiobook, iar online va putea fi comandată pe Amazon UK.

Editorul a citit-o într-o noapte. Dimineața următoare mi-a spus: “E genială. O publicăm imediat”.

Peter May, autorul cărții:

Ce nu va putea face May va fi o lansare cu public. Evenimentele care reunesc grupuri mari de oameni sunt interzise. Iar el, la 68 de ani, e în grupa de risc, așa că s-a autoizolat în propria casă.

Scoțianul Peter May e un scriitor prolific

Peter May a mai scris “The Black House”, “The Lewis Man”, “Entry Island”, “Coffin Road”, “The Chess Men”, “Extraordinary People”, “A Silent Death”, “The Killing Room”, “Chinese Whisperers” ș.a.

Citeşte şi:

Cât îi mai incriminează autoritățile pe medici? Patriotismul se măsoară în vieți salvate, nu în victime eroice și inocente

Indolența ucide. Cum explică Vasile Cepoi faptul că a dat Spitalului din Suceava unul dintre cele mai mari calificative din țară

Ordonanța Militară 7. Orașul Țăndărei intră în carantină totală. Se suspendă zborurile din și spre zonele roșii

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente