Astfel, la fiecare rafală de vânt, valuri de rumeguş învăluie 20 de blocuri şi zeci de case din respectivul cartier, iar pulberea provine de la un combinat de prelucrare a lemnului aflat la câteva zeci de metri de locuinţe.
După ce mai mulţi localnici au postat filmuleţe pe reţelele sociale cu rumeguşul care le intră în case, Garda de Mediu Mehedinţi s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Comisarii de mediu au descoperit zeci de mii de metri cubi de pulbere de rumeguş în spaţiu deschis, în curtea combinatului, relatează Digi 24.

„Există posibilitatea ca în anumite condiţii meteorologice, vânt puternic şi o anumită direcţie a vântului, particulele fine să fie antrenate în atmosferă şi implicit în zonele locuite”, a declarat Eugen Beţiu, comisar Garda de Mediu Mehedinţi, pentru sursa citată.

La firma acuzată de poluare nu a început încă activitatea, după sărbătorile de iarnă, dar comisarii de mediu vor dispune măsuri, la începutul săptămânii viitoare, când vor avea o întâlnire cu administratorii societăţilor de prelucrare a lemnului.

Anul trecut, în luna septembrie, a izbucnit un incendiu la o fabrică de prelucrare a lemnului din Drobeta Turnu Severin.


Citește și… Bucureştiul devine un Bruxelles mai mic: România preia Preşedinţia Consiliului UE. 30.000 de europeni vor vizita ţara noastră


 

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor