MENIU CAUTĂ

Câţi bani a cheltuit Jandarmeria pe muniţie în ultimii ani

Distribuie

Muniția din care Jandarmeria Română a folosit vineri seară ne-a costat pe toți 13 milioane de lei. Atât valorează contractele-cadru de achiziție, semnate în 2015, scrie riseproject.ro. Cel care a onorat contractul este un afacerist amendat în trecut pentru trucarea unor licitații cu armament.

Dinu Solojan, patronul firmei (Transcarpat Sportours Internațional) care înarmeaza Jandarmeria, se apara cu retorica PSD: ar fi victima unui complot coordonat de SRI pentru a-i defavoriza compania în beneficiul străinilor.

Potrivit riseproject.ro, mai mult de 4,3 milioane de lei dintr-un prim contract, s-a dus către SRL-ul, Transcarpat Sportours International.

Al doilea contract-cadru, în valoare de peste 8,1 milioane de lei, se duce în totalitate către Transcarpat pentru „Achiziția anumitor categorii de muniții – „Cartuș cal. 7,65 x 17 mm”, „Cartuș cal. 9 x 18 mm” și „Cartuș cal. 9 x 19 mm””.

Firma, cu sediul într-un apartament din Sectorul 2, s-a mai angajat ca să furnizeze Jandarmeriei „cartușe 38 mm ILF”, adică dispozitive iritante, lacrimogene și fumigene.

SRL-ul a fost înființat în 2003 si e controlat azi de Dinu Solojan (70% din participatii) și de Bogdan Diaconu (20%).

Transcarpat s-a axat de la început pe afaceri cu muniții și armament. În 2013, la 10 ani de activitate, firma a fost amendat de Consiliul Concurenței alaturi de alte trei companii (J.P. Sauer & Sohn din Germania, San Swiss Arms din Elveția și Brugger & Thomet din Elveția).

Dinu Solojan nu a putut fi contactat până la ora publicării, dar am vorbit cu asociatul său minoritar, Bogdan Diaconu.

”Nu vă pot spune exact ce s-a folosit aseară. Nu avem idee cum folosesc ei echipamentele de la noi, nu avem competență pe parte operațională”, a declarat riseproject.ro Bogdan Diaconu.


Editorial al lui Cătălin Tolontan: ”Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă!”

Război de stradă între jandarmi și huligani, în Piața Victoriei. 452 de persoane rănite / VIDEO&FOTO

VIDEO/Finalul celui mai violent miting din România ultimilor ani. Protestatarii ”înarmați” cu mânuși de plastic și saci au strâns gunoaiele din Piața Victoriei

Citește mai multe despre gaze, piata victoriei și pret pe Libertatea.

Comentarii