Mergi direct la conținut »
Cât cheltuie Facebook pentru siguranța lui Mark Zuckerberg
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cât cheltuie Facebook pentru siguranța lui Mark Zuckerberg

Cât cheltuie Facebook pentru siguranța lui Mark Zuckerberg

Compania Facebook Inc. a dublat fondurile pentru securitatea lui Mark Zuckerberg. În 2018, conducerea rețelei de socializare a alocat în acest sens suma de 22,6 milioane de dolari.

De Răzvan Mihalașcu,

În ultimii trei ani, Zuckerberg a avut un salariu de bază de 1 dolar. Alte compensații au însumat 22,6 milioane de dolari, cei mai mulți bani fiind alocați pentru securitatea sa personală, informează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Aproape 20 de milioane de dolari au fost destinați pentru securitatea lui Zuckerberg și a familiei sale, față de 9 milioane de dolari în anul anterior. De asemenea, Mark Zuckerberg a primit 2,6 milioane de dolari pentru folosirea avioanelor private, despre care reprezentanții Facebook susțin că fac parte din programul general de securitate.

În ultimii ani, rețeaua de socializare Facebook s-a confruntat cu o criză de imagine, în contextul rolului acesteia în presupusa influență a Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016, dar și în urma scandalului Cambridge Analytica, companie care a obținut date personale din 50 de milioane de profiluri Facebook, fără consimțământ.

Potrivit sursei citate, chief Operating Officer Sheryl Sandberg a câştigat 23,7 milioane de dolari în 2018, comparativ cu 25,2 milioane de dolari anul precedent.

Prin comparație, Serviciul de Protecție și Pază, instituția responsabilă cu protejarea președintelui României, are alocat în 2019 un buget de 233.801.000 lei (aproape 56 milioane de dolari).


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Close
Închide
  Close