Mergi direct la conținut »
Cât te costă să ai urechi perfecte și ce presupune operația de otoplastie
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cât te costă să ai urechi perfecte și ce presupune operația de otoplastie

Pentru persoanele ale căror urechi au aspect inestetic, apare la un moment dat întrebarea: cât te costă să ai urechi perfecte? Fie că au o formă neobișnuită, fie că sunt prea depărtate ori inegale, urechile inestetice te fac să arăți ca o ciudățenie. Și îți dijmuiesc drastic încrederea în sine. Din fericire, există otoplastia - chirurgia urechilor perfecte. 

De Gabriela Boceanu,

“Chirurgia urechilor, denumită tehnic și otoplastie, este o procedură chirurgicală realizată pentru a aduce urechile proeminente mai aproape de cap sau a reduce dimensiunile urechilor mari. Chirurgia urechilor poate reface, de asemenea, urechile pierdute în urma accidentelor, poate corecta probleme precum plierea lor ciudată, dimensiunea neobișnuit de mică sau lipsa pliurilor și a cutelor naturale” – ne încurajează dr. Ion Zegrea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Condiții preliminare pentru o pereche de urechi perfecte

Pentru a se asigura că procedura se poate desfășura în condiții favorabile, la prima consultație medicul examinează starea urechilor, respectiv a pielii, şi a cartilajului de dedesubt, precum și starea generală de sănătate a pacientului. Acesta este informat despre ce presupune intervenția, despre riscurile asociate și măsura în care problema poate fi rezolvată. Medicul trebuie să știe dacă pacientul suferă de o alergie ori dacă până la intervenție intervine o răceală sau o infecție.

Vârsta optimă: 5-14 ani

„În cele mai multe cazuri, această procedură este efectuată la copii cu vârste între 5 și 14 ani, deoarece urechile sunt complet dezvoltate până la vârsta de 5 ani. Otoplastia se poate realiza și la adulți și nu presupune, în general, niciun risc pentru persoanele mai în vârstă”, mai spune dr. Ion Zegrea.

Condiții postoperație

Intervenția chirurgicală durează 1-2 ore, în funcție de particularitățile fiecărui caz. La copii se va face anestezie generală, iar la adulți este de ajuns și anestezia locală. Capul și urechile pacientului vor fi acoperite de un pansament voluminos în ziua următoare operației, pentru a susține vindecarea și modelarea urechilor. În continuare, pentru a susține urechile operate, pacienții trebuie să poarte non stop o bentiță lejeră timp de 2 săptămâni după operație, și apoi încă 2 săptămâni doar noaptea.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Cât te costă să ai urechi perfecte… în timp și bani

Este recomandat ca pacientul să doarnă cu capul ridicat pe mai multe perne, iar activitățile ce duc la îndoirea urechilor trebuie evitate timp de o lună după intervenție. Pacienții se pot reîntorce la locul de muncă în 5 zile după operație, iar în cazul copiilor, aceștia se pot duce la școală după circa o săptămână. Reluarea majorității activităților normale, incluzând exercițiile fizice, poate avea loc după 2-3 săptămâni.

Otoplastia produce o mică cicatrice în spatele urechii, care se va atenua cu timpul. Rezultatele acestei proceduri sunt permanente, cu excepția unor eventuale modificări asociate cu procesul natural de îmbătrânire.

Citește și: Premieră medicală românească! Specialiştii i-au implantat «urechi» artificiale

 

 

Close
Închide
  Close