De Mirela Neag,

La Spitalul Universitar de Urgență București au fost făcute multe schimbări în ultimele două zile de când are un nou manager. După scandalul de la secția de nefrologie, unde un pacient contaminat cu COVID-19, dar testat pentru gripă a infectat alți doi pacienți dializați și a compromis etajul 13 al spitalului, a dus la demiterea Adriana Nica și numirea profesorului Cătălin Cârstoiu, decanul UMF Carol Davila.

”Spitalul va putea să analizele în propriul laborator teste COVID-19. Există aparate de analizat teste moleculare cu o capacitate de 500 de teste pe zi. Am organizat ca laboratorul să lucreze două ture a 8 ore pe zi”, a declarat doctorul Cârstoiu.

Noul manager a precizat că luni spitalul a încheiat o colaborare și cu Academia de Științe Veterinare pentru a dubla capacitatea de testare COVID-19 la 1.000. 

”Au un laborator performant și pot analiza și oamenii de acolo în jur de 500 de teste. Acest lucru ne va permite o testare masivă. Vom începe cu angajații și pacienții spitalului pentru a ridica teama din rândul acestora. Este foarte important ca ei să se simtă în siguranță. În acest sens, am comandat la Unifarm tot echipamentul de protecție necesar, iar ei ne-au ajutat imediat”, a explicat Cârstoiu.

După ce a asigurat măști pentru toți cei care intră în spital, noul manager și-a propus să organizeze triajul pacienților.”Marți vom reface triajul, trebuie să se respecte toate protocoalele și regulile. Este vital pentru limitarea și controlarea acestui virusl, mai ales într-un spital. De asemenea, am stopat internările non-urgente până nu vedem ce avem acum pe secții”, a mai spus Cârstoiu.

Într-o versiune anterioară a acestui articol apărea informația că ”managerul Cârstoiu spune că a adus în spital două aparate”. ”Nu am spus asta, ci că ele există, de mai multă vreme, de altfel, ci că le voi pune să facă teste, pentru că da, au această capacitate de a testa COVID-19. Deja ne-am apucat de lucru”, a precizat noum manager al Spitalului Universitar de Urgență din București.


Citeşte şi:

UPDATE | Medicii și asistentele din secția Spitalului Universitar unde a fost internat al doilea mort COVID-19, testați abia azi, după 3 zile. „Mai sunt câțiva mâine”

Al doilea mort cu COVID-19: nefrologul a văzut semnele de coronavirus pe radiografie, dar directorul medical de la Universitar nu a aprobat testul

Document | Al doilea mort de COVID-19 a fost testat luni de gripă, nu și de coronavirus

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur