De Valentina Postelnicu,

Cătălin Ivan vrea să câştige alegerile prezidenţiale, din funcţia de președinte al Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională – ADN. Fost europarlamentar PSD, acesta a intrat în conflict cu Liviu Dragnea şi a fost exclus din partid, cu scandal.

Cătălin Ivan vrea să câştige alegerile prezidenţiale cu un concept inedit, „IVAN24”, prin care „24 de ore din 24, până în 2024, se va angaja într-o luptă permanentă, zi de zi, minut cu minut, pentru regenerarea României”.

Absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, secția „Tranzacții Internaționale”, Ivan deține un masterat în afaceri internaționale și unul în management politic.

A fost membru al Consiliului Județean Iași și președinte al Comisiei de Dezvoltare și Relații Externe a Consiliului Județean Iași.

În partid, a fost președinte al TSD Iași, secretar al Departamentului pentru Educație, Cercetare, Tineret și Sport al PSD până în 2008, vicepreședinte TSD pe probleme de relații externe. În martie 2013 a fost ales președintele PSD Sector 1.

În luna mai 2016, Organizaţia PSD Sector 1 a decis excluderea europarlamentarului Cătălin Ivan din partid.

Ivan acuza disperarea conducerii PSD, care se temea de o contralternativă la un viitor Congres.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Europarlamentarul nu a recunoscut decizia filialei, iar în 2018, a decis să părăsească grupul socialiştilor din Parlamentul European, ruptura cu conducerea partidului fiind definitivă.

To în 2018, Cătălin Ivan a trimis socialiştilor europeni şi o solicitare privind excluderea PSD din grupul socialiştilor, precum şi demisia sa din grup începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele din 10 august de la Bucureşti.

În octombrie 2018, Cătălin Ivan a lansat ADN. Este președinte și fondator al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională.

„Conceptul nostru de campanie se numeşte «IVAN 24», pentru că intră într-un angajament foarte clar asumat al nostru: că 24 de ore din 24, până în 2024, ne vom angaja într-o luptă permanentă, zi de zi, minut cu minut, pentru regenerarea României, pentru schimbarea din temelii a societăţii româneşti şi reformarea clasei politice. Dacă vom vota ce-am mai votat, cu siguranţă vom avea ce-am mai avut – scandaluri, corupţie, incompetenţă, dezinteres”, scria Cătălin Ivan pe Facebook, despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

Cine sunt contracandidații lui Cătălin Ivan. Vezi lista candidati la alegeri prezidentiale 2019

Vezi: Cand sunt alegerile prezidentiale 2019

Cum afli unde votezi la alegerile prezidentiale

Citeşte şi:

Portret de candidat. Actorul Bogdan Stanoevici, de la Circul de Stat la Palatul Cotroceni

Portret de candidat. Cine este Theodor Paleologu, fost ambasador, profesor şi ministru al Culturii, intrat în cursa pentru preşedinţia României

Portret de candidat.Cine este Ramona-Ioana Bruynseels. A doua femeie care vrea să ajungă în fruntea statului, după Viorica Dăncilă, a lucrat în aparatul de stat al Guvernului

Portret de candidat.Cine este Klaus Iohannis. Preşedintele care vrea să câştige un nou mandat, la Palatul Cotroceni, după un conflict deschis cu guvernarea PSD

Portret de candidat. Cine este Viorica Dăncilă: Prima femeie politician care a ajuns premierul României, şefa social-democraților și prezidenţiabila PSD

Portret de candidat. Cine este Mircea Diaconu. A lăsat actoria pentru politică şi vrea să devină preşedinte, pe modelul lui Volodimir Zelenski, în Ucraina

Portret de candidat. Cine este Alexandru Cumpănaşu, independent la alegerile prezidenţiale. Controverse legate de studii şi veniturile din bani publici

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu