De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 14.25:  Cătălin Predoiu a făcut câteva precizări, pe pagina sa de Facebook, în legătură cu audierea sa de azi, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Fostul ministru al Justiţiei spune că a dat lămuriri despre prezenţa sa ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină.

„Astăzi am fost audiat, în calitate de martor, la Inspectoratul General al Poliţiei. Am fost întrebat şi am dat lămuriri despre prezenţa mea ca avocat într-un proiect de achiziţie a unui grup de companii româneşti de către o societate străină. Negocierile celor două părţi au fost purtate în perioada 2012 (vara) – 2013 (primăvara), în prezenţa a două societăţi de avocatură şi consultanţă internaţionale şi s-au soldat cu un eşec, cele două părţi neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de Drept societar în privinţa documentelor contractuale de achiziţie. Contractul de asistenţă juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament şi fiscalizat”, a scris Predoiu, pe Facebook.

În martie 2016, fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), în legătură cu procedura de desemnare a unui repezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

FOTO – Facebook.com/catalin.predoiu


Citește și… Cătălin Predoiu nu mai candidează la șefia PNL: Pentru proiectul propus de mine, acum nu se poate!

Predoiu, de partea lui Cataramă: Singura cale de a menține PNL unit este organizarea lui pe bază de curente ideologice

Predoiu le cere colegilor să își declare afacerile pe care le au cu PSD; Turcan: La ultimele alegeri, PNL a fost praf!