MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Predoiu, de partea lui Cataramă: Singura cale de a menține PNL unit este organizarea lui pe bază de curente ideologice

Distribuie

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PNL și candidat la șefia partidului, spune că singura cale de a menține PNL unit este organizarea lui pe bază de curente ideologice. Reacția lui Predoiu vien după ce PNL Sector 2 a pus în circulație o rezoluție conținând măsuri îndrăznețe și cu adevărat de centru-dreapta, precum privatizarea sistemului sanitar, educațional și reforma radicală a sistemului de ajutoare sociale, care nu a fost asumată de conducerea filialei București.

PNL București a ezitat să și-o asume ( rezoluția lui Cataramă, nr), propunând în schimb „o dezbatere”. Aceasta confirmă că în PNL sunt curente de centru-dreapta, dar și de centru-stânga. Competiția internă le va scoate la iveală.

Platitudinile de genul „să ținem partidul unit” trebuie înlocuite cu o confruntare adevărată de idei. Probabil că cea mai sigură cale pentru a menține partidul unit este organizarea lui prin statut pe bază de curente ideologice, de facțiuni de centru-drepta, conservator- populare, liberale de centru sau chiar centru-stânga. Altfel, o structură piramidală rigidă nu poate asigura cuprinderea și reprezentarea echitabilă a tuturor curentelor.

De altfel- după cum arată un recent studiu publicat de ”Martens Centre” (apropiat Partidului Popular European)- structura piramidală rigidă a partidelor e depășită și trebuie înlocuită cu organizări mai flexibile.

Prim-vicepreşedintele sectorului doi PNL, Viorel Cataramă, a declarat, sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, că este nevoie de privatizarea integrală a învăţământului superior în România şi a sistemului de sănătate. El a pledat și pentru eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească. Opinia liberalului nu este asumată însă de conducerea PNL București.

„De ce trebuie sa plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar”, a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL Bucureşti.

Cataramă a mai spus că „degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”.

Cristian Buşoi, candidatul pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, a precizat că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de PNL Bucureşti.

Citește mai multe despre catalin predoiu, viorel cataramă și PNL pe Libertatea.

Comentarii