MENIU CAUTĂ

Câți bani a cheltuit Facebook cu paza și transportul lui Mark Zuckerberg

Distribuie

Mark Zuckerberg are, oficial, un salariu de bază de un dolar pe an, dar în ultimii trei ani, cheltuielile personale au totalizat 20 de milioane de dolari, costuri suportate de Facebook, arată documentele remise de rețeaua socială autorităților americane. Acțiunile lui Zuckerberg la Facebook valorează 70 de miliarde de dolari.

Paza și călătoriile lui Zuckerberg au costat Facebook 7,3 milioane de dolari în 2017, cu 50% mai mult față de 2016. Facebook a suportat cheltuielile pentru Mark Zuckerberg, compania explicând că sunt tot mai mari riscurile la adresa securității CEO-ului, scrie The Guardian.

Începând cu 2015, cheltuielile cu securitatea și deplasările în care au fost folosite avioane private au ajuns la 20 de milioane de dolari. Rețeaua socială plătește și bodyguarzii care îl însoțesc peste tot pe șeful companiei. În 2017, zborurile lui Zuckerberg au costat 1,5 milioane de dolari, incluzând aici costuri cu combustibilul, taxe de zbor și plata echipajelor.

Facebook a mai cheltuit bani și cu asigurarea securității celui de-al doilea om în ierarhia Facebook, Sheryl Sandberg. 2,7 milioane de dolari s-au dus pe plata bodyguarzilor ei în 2017. Anul trecut, Sandberg a primit salariu, acțiuni și bonusuri în valoare de 22,5 milioane dolari.

Informațiile vin în contextul în care Mark Zuckerbert a fost audiat de congresmenii americani, după ce informații despre 87 de milioane de conturi Facebook au ajuns pe serverele Cambridge Analytica pentru a fi folosite în campania electorală americană din 2016.


#salvatipipera | Diana Culescu, președintele Asociației Peisagiștilor: ”În Pipera Sud este haos. Insulele verzi, mobilierul urban ar rezolva problema confortului”

Citește mai multe despre Mark Zuckerberg, avion, bodyguard, paza și transport pe Libertatea.

Comentarii