Mergi direct la conținut »
Zuckerberg, audiat în Congresul american. Fondatorul Facebook își va asuma, marți, întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Zuckerberg, audiat în Congresul american. Fondatorul Facebook își va asuma, marți, întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica

Zuckerberg, audiat în Congresul american. Fondatorul Facebook își va asuma, marți, întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg, audiat în Congresul american. Fondatorul Facebook își va asuma, marți, întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica. Acesta are un mesaj clar pentru Congresul SUA în scandalul de scurgeri de date.

În fața Congresului SUA, Zuckerberg va lua vina asupra lui pentu greșelile care au dus la scurgerea de date și va dezvălui pașii care au fost luați pentru a preveni acest lucru să se mai întâmple în viitor.

”Este clar acum că nu am făcut destule pentru a preveni ca aceste unelte să fie folosite pentru a face rău. Iar acest lucru include știrile false, intervențiile străine în alegeri și discursurile de ură”, a scris Zuckerberg în mărturia pe care o va susține în fața senatorilor americani, potrivit unei copii a acesteia obținută de CNN.

”Nu am avut o imagine suficient de largă asupra responsabilităților noastre și asta este o greșeală uriașă. A fost greșeala mea. Îmi pare rău. Eu am pornit Facebook, eu îl controlez și sunt responsabil pentru ceea ce se petrece acolo (în interiorul rețelei sociale)”, a mai susținut Zuckerberg.

Totodată, Mark Zuckerberg va face și câteva promisiuni în fața comisiilor din Congresul Statelor Unite.

”Avem o responsabilitate pentru a ne asigura că ce s-a întâmplat cu Cambrdige Analytica nu se va întâmpla din nou”, a scris Zuckerberg.

De asemenea, Zuckerberg va recunoaște că Facebook a fost ”foarte încet” pentru a detecta și a răspunde ”intervenției ruse” pe platforma lui în timpul alegerilor din 2016.

Libertatea a trimis un jurnalist în Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria
Recomandări

Libertatea a trimis un jurnalist în Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

Facebook estimează că aproximativ 126 de milioane de oameni de pe rețeaua socială și alte 20 de milioane pe Instagram au văzut în News Feed conținut asociat cu propaganda Kremlinului.

CEO-ul Facebook își va face aparția, marți, în fața Comisiilor de Justiție și Comerț, iar miercuri, el se va prezenta în fața Comisiei pentru Energie și Comerț al Camerei Reprezentanților.

Audierile vin la trei săptămâni după ce a început scandalul scurgerii de date de la Facebook către compania Cambridge Analytica. În trecut, informații despre 87 de milioane de conturi din întreaga lume au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, acestea fiind folosite în cadrul campaniei electorale prezidențiale americane din 2016, dar și în cazul altor alegeri din țări aflate în Europa și Africa.


EXCLUSIV/ Am aflat secretul vedetei TVR Irina Maria Mohora: “Nesomnul pentru mine este cea mai bună cură de slăbire!”

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close