„Turismul românesc a cunoscut creşteri pe toate planurile, în ultimul an. Astfel, Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat în mod oficial dezvoltarea turismului din perspectiva încasărilor şi a numărului de turişti străini care au vizitat România. În primele 9 luni ale anului, în medie, un turist străin a cheltuit 2367,7 lei în timpul sejurului în România, cu aproximativ 50 de euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, turiştii străini au cheltuit aproximativ 1,1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă încasări mai mari cu aproximativ 120 milioane de euro în plus pentru industria românească”, se arată în comunicat.

Ministrul Turismului spune că în acest an a crescut cu peste 40% şi numărul de autorizări ale structurilor de primire turistică, adică hoteluri şi pensiuni.

„De asemenea, față de 2017, a crescut numărul de autorizări (clasificări) a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare, respectiv hoteluri, pensiuni, etc. Anul trecut, au fost emise 742 de clasificări noi, iar în anul 2018 – 1.050 de clasificări”, a precizat Bogdan Trif, citat de Agerpres.

Turiștii au început să rezerve camere în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, încă din luna noiembrie, cei mai mulți fiind britanici.

Construcția acestuia a început zilele acestea, când vremea a fost favorabilă acestei acțiuni. Problema e că, recent, a avut loc o avalanșă puternică la Bâlea Lac, când căsuțele comercianților au fost distruse.

Anul acesta, au fost peste 70.000 de turiști pe litoral, români și străini, în minivacanța de 1 mai.

FOTO – Hepta


Citește și… Superstarurile Tiesto și Don Diablo au inaugurat cel mai mare spațiu de concerte din țară. 15.000 de persoane au dansat încontinuu 10 ore


 

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile