Mergi direct la conținut »
Câți bucureșteni ar fi afectați dacă se va declanșa greva generală la metrou
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Câți bucureșteni ar fi afectați dacă se va declanșa greva generală la metrou

Câți bucureșteni ar fi afectați dacă se va declanșa greva generală la metrou

Liderul Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, miercuri, înainte de greva de avertisment de la metrou, că peste 500.000 de călători vor fi afectaţi dacă luni va fi declanşată grevă generală.

„Asta este procedura legală pe care urmează să o aplicăm. După greva de avertisment de două ore urmează greva generală pe termen nelimitat, în fiecare zi de la 4:00 la 16:00, pentru că în fiecare zi suntem obligaţi să asigurăm o treime din program pentru transportul călătorilor. Probabil circa 500.000 de călători ( vor fi afectaţi n.r.), având în vedere că după ora 16:00 se reia circulaţia. Dar dimineaţa când este oră de vârf şi după ora 14:30 şi 15:00, iar începe o suprasolicitare a trenurilor”, a spus Rădoi.

Sindicalistul spune că nu a fost contactat de conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) pentru suplimentarea mijloacelor de transport în comun, dar susține că oricum nu s-ar putea compensa transportul subteran cu cel suprateran din cauza traficului greoi din Capitală.

Trenurile de metrou nu vor circula joi dimineaţa, în intervalul orar 4:00 – 6:00, în urma declanşării unei greve de avertisment de către Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).

„Administraţia Metrorex a fost notificată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) cu privire la decizia declanşării grevei de avertisment joi, 15.11.2018, între orele 04:00-06:00. În această perioadă trenurile de metrou nu vor circula. Conducerea Metrorex îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social şi face apel la angajaţii săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor (la timp şi în siguranţă) este prioritară”, precizează, miercuri, Metrorex.


Citește și: Primele declarații ale Simonei Halep, după despărțirea de antrenorul australian Darren Cahill: „Mă așteptam. Momentan nu am nici un nume, n-am vorbit cu nimeni!”


 

 
 
Close
Închide
  Close