De Mihai Niculescu,

Google implementează o actualizare importantă pentru funcția de căutare, pentru a o face mai utilă și pentru a arăta rezultate mai relevante. Prin acest upgrade, Google încearcă să înțeleagă mai bine toate cuvintele pe care utilizatorul le introduce în caseta de căutare, nu doar cuvinte cheie. Mai exact, se includ cuvinte importante care oferă context unei întrebări, cum ar fi „la” sau „pentru”, relatează Business Insider.

Anterior, algoritmii de căutare Google ignorau aceste cuvintele de legătură, concentrându-se doar pe cuvintele cheie.

Vicepreședintele Google, Pandu Nayak, a recunoscut într-o postare pe blog că serviciul de căutare a funcționat uneori sub așteptări: „Deși am continuat să îmbunătățim capacitățile noastre de înțelegere a limbii de-a lungul anilor, uneori încă nu înțelegem corect, în special la întrebări complexe sau conversaționale „.

Actualizarea importantă nu va fi sesizată însă foarte ușor de utilizator, pentru că este „ascunsă” în backgroud.

Practic este o „învățare automată”. Învățarea automată ajută Google să „proceseze cuvintele în raport cu toate celelalte cuvinte dintr-o propoziție, mai degrabă decât în ​​ordine unu-la-unu”, a spus vicepreședintele Google.

Motorul de căutare poate „lua în considerare contextul complet al unui cuvânt, privind cuvintele care vin înainte și după aceasta – deosebit de utile pentru înțelegerea intenției din spatele interogărilor de căutare” a mai spus acesta.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

Actualizarea este „cel mai mare progres din ultimii cinci ani și unul dintre cele mai importante din istoria căutării”, a mai spus Nayak.

Având în vedere importanța serviciului de căutare Google în contextul istoriei evoluției internetului, precum și însemnătatea acestuia în viața noastră de zi cu zi, este dificil să supraestimăm importanța actualizării căutării Google, arată sursa citată. Căutarea Google va înțelege mai bine una din zece căutări formulate în limba engleză în SUA. Se va extinde actualizarea bazată pe învățarea mașinii în mai multe limbi și locuri, în timp, a precizat vicepreședintele companiei.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte şi:

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

Primăria Sectorului 3 ridică o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu!

Cristian Mungiu mărturisește cum a ajuns într-o locație secretă deținută de Maradona, de lângă Buenos Aires, în drumul spre organizarea „Les Films de Cannes à Bucarest”

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură