De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 12.00 Curtea Constituţională a amânat miercuri pentru 28 mai dezbaterile pe sesizările USR şi PNL privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală.

Pe 25 aprilie, cele două partide de Opoziţie au depus la Curtea Constituţională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal şi pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, iniţiative adoptate de Parlament.

Modificările la Codul Penal şi de Procedură Penală au trecut de votul Parlamentului, după dezbatere în regim de urgenţă, în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor.

PSD spunea că s-au pus în acord cu decizia CCR doar articolele declarate constituţionale.

Iniţial, Puterea a vrut ca toate articolele constituţionale din cele două proiecte să treacă prin Ordonanţă de Urgenţă. Refuzul ministrului Justiţiei de la acea vreme, Tudorel Toader, de a semna această OUG a dus la remanierea sa din funcţie.

PSD a revenit la legiferarea prin Parlament şi a adoptat proiectele într-un maraton de câteva zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea spunea, după vot, că nu s-a produs nicio schimbare, „nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR”.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

„Nu a fost făcută nicio modificare. Haideţi să fim riguroşi, o să vină alţii să vorbească – nişte mincinoşi, la Codurile penale s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile, cu dezbateri şi spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate şi o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituţionale şi o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate. Decizia luată de noi de anul trecut a fost ca doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR. Astăzi s-a încheiat această procedură parlamentară parţial, pentru că o să atace din nou la CCR nişte articole declarate deja constituţionale. Deci, nu e niciun fel de modificare”, a afirmat Dragnea, la Parlament.


Citeşte şi:

Vicepremierul Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii de Conturi Europene, o funcție cu salariu brut de 22.000 de euro, dar pentru care nu are experiență

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile