Mergi direct la conținut »
CCR respinge sesizarea împotriva numirii noilor judecători constituționali Stan și Deliorga
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > CCR respinge sesizarea împotriva numirii noilor judecători constituționali Stan și Deliorga

CCR respinge sesizarea împotriva numirii noilor judecători constituționali Stan și Deliorga

Curtea Constituţională a României a respins cu unanimitate de voturi sesizările USR cu privire la hotărârile prin care Senatul, respectiv Camera Deputaţilor i-au numit pe Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan în funcţia de judecător la CCR.

De Adrian Ilie,

Parlamentarii USR au depuse la jumătatea lunii mai o sesizare de neconstituționalitate a numirii celor doi magistrați ca membri ai Curții Constituționale.

Lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, USR i-a imputat incompatibilitatea cu funcția, deoarece nu ar da garanția de independență necesară, precum şi lipsa unei cariere profesionale corespunzătoare.

În cazul judecătorului Cristian Deliorga, USR a reclamat faptul că acesta nu şi-a depus demisia înainte de publicarea în Monitorul Oficial a numirii sale la CCR din partea Senatului. În plus, Deliorga nu a fost audiat și în plenul Senatului, ci doar în comisia juridică.

Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie,a fost desemnat judecător al CCR din partea Camerei Deputaților în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră în 15 iunie. Senatul l-a votat pe fostul vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în locul Simonei-Maya Teodoroiu. Ambele propuneri au fost susținute de PSD.

Citește și:UPDATE. Curtea Constituțională a confirmat rezultatul referendumului pentru familie. Scrutinul s-a desfăşurat în condiţii legale

Close
Închide
  Close