Mergi direct la conținut »
CCR va dezbate după concediul lui Dăncilă plângerea lui Iohannis. Președintele reclamă un conflict între puteri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > CCR va dezbate după concediul lui Dăncilă plângerea lui Iohannis. Președintele reclamă un conflict între puteri

CCR va dezbate după concediul lui Dăncilă plângerea lui Iohannis. Președintele reclamă un conflict între puteri

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit termenul de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Preşedinţie privind conflictul între puteri, au declarat vineri, 3 august, surse oficiale, pentru Agerpres. Astfel, CCR va dezbate pe 14 august plângerea lui Iohannis privind concediul lui Dăncilă.

Concediul Vioricăi Dăncilă a ajuns la Curtea Constituțională, pentru că președintele Klaus Iohannis a cerut instanței de control a Constituției să soluționeze un conflict juridic apărut în urma concediului premierului.

Mai exact, Klaus Iohannis susține că Viorica Dăncilă nu l-a informat că va pleca în concediu în perioada 6-13 august, ba, mai mult l-a delegat de la sine putere pe vicepremierul Paul Stănescu. Vezi car sunt atribuțiile lui Paul Stănescu, în fruntea Guvernului. Ce are voie să facă în lipsa Vioricăi Dăncilă.

Klaus Iohannis susține că atribuția de delegare a unui interimar în lipsa premierului îi revenea exclusiv șefului statului și cere Curții Constituționale să explice asta!

„Rolul constituțional și specificul atribuțiilor prim-ministrului presupun ca acesta să își exercite atribuțiile permanent și neîntrerupt oriunde s-ar afla, inclusiv în vacanță. Însă, ori de câte ori acesta ar aprecia că se află într-o imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, chiar și cu acest prilej, devin incidente prevederile constituționale referitoare la interimatul funcției de prim-ministru”, se arată în cererea președintelui.

În anul 2015, când premier era Victor Ponta, prim-ministrul a intrat în concediu, iar președintele Klaus Iohannis l-a desemnat interimar pe Gabriel Oprea.


Citește și: EXCLUSIV/Adevăratul motiv pentru care Kanal D a renunțat la Bianca Drăgușanu. Trădare, trădare, dar să știm și noi!


 

Close
Închide
  Close