MENIU CAUTĂ

Ce cadouri va primi Papa Francisc cu ocazia vizitei în România

Distribuie

Suveranul Pontif vine în țara noastră pe 31 mai, unde va sta până pe 2 iunie. Vizita Papei Francisc se va desfășura la București, pe 31 mai, la Șumuleu Ciuc și la Iași, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, pe data de 2 iunie. Cu ocazia vizitei, au fost pregătite mai multe cadouri pentru Suveranul Pontif.

Papa Francisc va primi în dar o casetă care conţine moaştele a trei dintre episcopii martiri ucişi în închisorile comuniste. De asemenea, Suveranul Pontif va primi și o icoană.

„O casetă în argint care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri. Şi, oferită din partea bisericii de către cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite, o frumoasă icoană cu cei şapte martiri”, a declarat Mihai Frățile, episcop greco-catolic de București, potrivit observator.tv.

Pe de altă parte, la Iași, un sculptor a creat o statuie care-l înfăţişează pe Iisus Hristos, pe care suveranul pontif o va binecuvânta. Artistul spune că lucrarea i s-a arătat într-o viziune, în urmă cu aproape 20 de ani.

„Această idee mi-a venit în urma unui eveniment mai puţin fericit pentru mine. Dar a fost o revelaţie, imediat după ce m-am făcut sănătost am modelat în argilă o machetă, o lucrare la circa 80 de centimetri. A fost o viziune şi s-a materializat cu această lucrare”, a declarat sculptorul Constantin Crengăniș.

Lucrarea din marmură măsoară 3,7 metri înălțime și cântăreşte aproape 9 tone.


Citește și:

OPINIE/Țara din care dispar copiii dispăruți. Jurnalista Adriana Oprea vă propune o incursiune în realitate: cât le pasă cu adevărat și ce au făcut autoritățile române pentru copiii pierduți sau răpiți

Citește mai multe despre Papa Francisc pe Libertatea.

Comentarii