Mergi direct la conținut »
Ce cadouri va primi Papa Francisc cu ocazia vizitei în România
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce cadouri va primi Papa Francisc cu ocazia vizitei în România

Ce cadouri va primi Papa Francisc cu ocazia vizitei în România

Suveranul Pontif vine în țara noastră pe 31 mai, unde va sta până pe 2 iunie. Vizita Papei Francisc se va desfășura la București, pe 31 mai, la Șumuleu Ciuc și la Iași, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, pe data de 2 iunie. Cu ocazia vizitei, au fost pregătite mai multe cadouri pentru Suveranul Pontif.

De Dana Aramă,

Papa Francisc va primi în dar o casetă care conţine moaştele a trei dintre episcopii martiri ucişi în închisorile comuniste. De asemenea, Suveranul Pontif va primi și o icoană.

„O casetă în argint care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri. Şi, oferită din partea bisericii de către cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite, o frumoasă icoană cu cei şapte martiri”, a declarat Mihai Frățile, episcop greco-catolic de București, potrivit observator.tv.

Pe de altă parte, la Iași, un sculptor a creat o statuie care-l înfăţişează pe Iisus Hristos, pe care suveranul pontif o va binecuvânta. Artistul spune că lucrarea i s-a arătat într-o viziune, în urmă cu aproape 20 de ani.

„Această idee mi-a venit în urma unui eveniment mai puţin fericit pentru mine. Dar a fost o revelaţie, imediat după ce m-am făcut sănătost am modelat în argilă o machetă, o lucrare la circa 80 de centimetri. A fost o viziune şi s-a materializat cu această lucrare”, a declarat sculptorul Constantin Crengăniș.

Lucrarea din marmură măsoară 3,7 metri înălțime și cântăreşte aproape 9 tone.


Citește și:

OPINIE/Țara din care dispar copiii dispăruți. Jurnalista Adriana Oprea vă propune o incursiune în realitate: cât le pasă cu adevărat și ce au făcut autoritățile române pentru copiii pierduți sau răpiți

Close
Închide
  Close