MENIU CAUTĂ
03 Mar. 2018 22:35

Ce muzică îi plăcea lui Nicu Ceauşescu. Dezvăluirile lui Nelu Ploieşteanu

Distribuie

Celebrul lăutar Nelu Ploieșteanu a dezvăluit ce muzică îi plăcea lui Nicu Ceauşescu, fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu.

În bogata sa carieră, Nelu Ploieşteanu se poate lăuda cu faptul că a cântat pentru toţi preşedinţii României, cu excepţia lui Emil Constantinescu.

„Un lăutar care avea șansa să cânte. Nu era un om așa de rău. Când vedea că era o fată care îl invita el, ea sărea în sus de bucurie. Era o onoare să cânți acolo. Acum în democrație poți să ajungi unde vrei”, a povestit Nelu Ploieşteanu, în emisiunea „Se întâmplă în România' de la Antena 3.

Lăutarul a dezvăluit şi ce muzică îi plăcea lui Nicu Ceauşescu.

„Lui Nicu îi plăcea muzică lăutărească, de pușcărie. Pe mine mă punea să-i cânt Căpitane de județ, la Chilia-n port, pentru că erau niște cântece interzise”, a relatat Nelu Ploieşteanu.

Nicu Ceauşescu, cel supranumit „Prinţişorul”, şi-a dorit să facă armata la aviaţie, la scurt timp după ce primise cadou un avion de mici dimensiuni de la regina Angliei. Astfel, în 1976 s-a instituit la Bobocu o adevărată Omerta pe perioada cât fiul dictatorilor urma să-şi ia brevetul de zbor la termen redus. Timp de 40 de ani au ţinut la secret foştii colegi ai lui Nicuşor Ceauşescu aventurile pe care copilul de suflet al lui Ceauşescu le-a avut la şcoala de aviaţie de la Buzău.

Loading...
Comentarii