Ce pedeapsă merită Episcopul Hușilor? Cititorii Libertatea.ro, despre scandalul în care este implicat Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu

15 iulie 2017 23:00

Patriarhia România a confirmat că Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu este cel din imaginile controversate aflate în posesia procurorilor DNA și difuzate zilele trecute în spațiul public. Am întrebat cititorii Libertatea.ro, pe pagina de Facebook Libertatea, ce pedeapsă merită Episcopul Hușilor, care a târât Biserica Ortodoxă Română într-un imens scandal, iar părerile lor au fost împărțite. 

Biserica Ortodoxă Română este pusă în situația de a lua atitudine față de unul din cele mai mari scandaluri din istoria instituției. Patriarhia Română a confirmat că în filmulețul controversat apărut în spațiul public unul din personaje este Episcopul Hușilor. Pe de altă parte, Mitropolia Moldovei, de care aparține Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu, evită să se pronunțe clar asupra situației, astfel că o sancțiune împotriva Episcopului Hușilor nu a fost deocamdată dictată.

Cu toate acestea, scandalul l-ar putea costa scump pe Corneliu Bârlădeanu. Patriarhia spunea recent că este necesară “înnoirea vieţii duhovniceşti şi morale a slujitorilor bisericesti de toate rangurile, a vietuitorilor din mănăstiri si schituri, precum si a credinciosilor mireni din parohii si din toate institutiile bisericesti”, ceee ce poate însemna schimbarea din functie a unor înalti prelati “pătaţi”, cum este cazul episcopului Huşilor.

“Aceste cazuri, când apar, evident, nu trebuie ascunse. Atunci când un preot nu se poate întoarce, desi noi vorbim foarte mult de întoarcerea pe calea cea bună, înseamnă că acel om nu e suficient de bine pregătit pentru a rămâne preot. Şi nu mai rămâne. Ideal ar fi să ia decizia singur. Preoţii care sunt în această situatie trebuie să plece singuri din biserică, să nu astepte să fie ajutati să plece”, spune purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu.


Citeşte şi: Firea o ia pe urmele lui Ceaușescu. Ce vrea să facă primarul Capitalei în centrul orașului


Cititorii Libertatea.ro, despre ce pedeapsă merită Episcopul Hușilor

Scandalul nu i-a lăsat indiferenți pe români, care par să se fi împărțit în două tabere: una care îl blamează pe Corneliu Bârlădeanu și cere sancționarea severă a acestuia și cealaltă care încă se îndoiește de veridicitatea imaginilor și își arată în continuare susținerea față de Episocpul Hușilor.

Pornind de la acest caz și afirmațiile recente ale purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Libertatea a lansat o dezbatere pe pagina de Facebook Libertatea. Părerile acestora au fost împărțite: unii au cerut schimbarea sa din funcție și confiscarea averii, alții au considerat însă că numai divinitatea îl poate pedepsi pentru faptele sale.

Iată ce pedeapsă merită Episcopul Hușilor, în opinia cititorilor Libertatea.ro:

  • Pedeapsa maximă și confiscarea tuturor conturilor, pentru că sunt bani furați din avutul bisericii
  • Eu sincer spun, să rămână Episcopul Hușilor în continuare. Și ca enorias al acestei episcopii eu zic că a greși e omenește, a ierta e dumnezeiește. Să îl judece Dreptul Judecător și Maica Domnului
  • Merită maximum de pedeapsă, confiscarea averii și luarea banilor din conturi. Degeaba îl pedepsește, daca nu îi ia și banii, să rămână fără niciun leuț
  • Până la pedeapsa divină, să fie aspru pedepsiți de legea pământeana ca și altii care greșesc asemenea lui. Doar avem legi, nu?
  • Pedeapsa va fi înaintarea în rang. A văzut cineva să își scoată ochii corb la corb?
  • Ce pedeapsă? Dat afară în șuturi, că a spurcat tot ce a atins, dar se tergiversează pentru a nu cădea și alte capete înalte
  • Nu sunt in măsură să judec pe nimeni Dumnezeu are grijă de fiecare!
  • Dumnezeu să-l judece!
  • Dacă sunt dovezi, asemenea oameni nu au ce căuta în altar sau să poarte veștminte preoțești
  • Suntem oameni toți, așa că fiecare greșește. Ai preoți buni și ai mai puțin buni. Dumnezeu judecă, nu noi

Intră și tu în dezbatere, AICI, și spune-ne ce părere ai


Citeşte şi: Acuzaţii şocante aduse lui Cristian Pomohaci. “Fă-mă fericit, că te fac să uiţi de toate”

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro