Mergi direct la conținut »
Ce școli sunt închise miercuri, din cauza ninsorii și a viscolului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce școli sunt închise miercuri, din cauza ninsorii și a viscolului

Ce școli sunt închise miercuri, din cauza ninsorii și a viscolului

Ce școli sunt închise miercuri, 28 februarie 2018. Din cauza codului portocaliu de ninsori abundente și de viscol, în mai multe județe autoritățile au decis ca școlile să fie închise și miercuri. În municipiul București, școlile vor fi închise până vineri inclusiv. 

În județele Argeș, Brăila, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Olt și Tulcea, școlile vor fi închise și miercuri. În județul Tulcea, însă, vor rămâne deschide grădinițele cu program prelungit.

În București, școlile rămân închise miercuri, dar și joi și vineri.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou Cod Portocaliu de ninsori și viscol, pentru 28 februarie, valabil pentru șapte județe.

Referitor la cum recuperează elevii orele pierdute, Ministerul Educației a transmis că fiecare unitate de învățământ va stabili propriul program de recupera

”Recuperarea orelor este stabilită la nivelul unității de învățământ, cu aprobarea Consiliului de Administrație al școlii , cu informarea și avizul inspectoratelor școlare județene, respectiv  Ispectoratul Școlar al Municipiului București”, a explicat pentru Libertatea, secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale, Adriana Oana Bucur.

În aceste condiții, vor fi unități care pot să decidă recuperarea orelor eșalonat în cursul săptămânii, după program sau la sfârșitul săptămânii.

”Vorbim despre un calendar de recuperare stabilit de fiecare unitate și care este adus la cunoștință părinților, astfel încât aceștia să cunoască, din timp, că programul școlar al  copiilor lor a fost prelungit. De regulă, s-a  dorit recuperarea în cursul săptămânii”, mai spune secretarul de stat.


Lia Olguța Vasilescu reia discuțiile legate de eliminarea Pilonului II de pensii

Close
Închide
  Close