Mergi direct la conținut »
Cod portocaliu de ninsori și viscol în șapte județe. Meteorologii au prelungit avertizarea până vineri seară
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cod portocaliu de ninsori și viscol în șapte județe. Meteorologii au prelungit avertizarea până vineri seară

Cod portocaliu de ninsori și viscol în șapte județe. Meteorologii au prelungit avertizarea până vineri seară

Cod portocaliu de ninsori și viscol, pentru 28 februarie. Șapte județe sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, miercuri. Capitala se va afla sub cod galben de viscol și cod portocaliu de ger.


Citește și: 


UPDATE ora 19:20. Peste o sută de pasageri au rămas blocați în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ miercuri, după ce Wizz Air a anulat cursa, iar drumurile au fost închise în județul Constanța din cauza condițiilor meteo – zăpadă și viscol. După ore întregi de așteptare și nervi întinși, a fost luată decizia să se reprogrameze cursa, iar oamenii să fie cazați la un hotel.

UPDATE ora 18:20. Poliţiştii de frontieră de la Brăila au intervenit, miercuri, cu o ambarcaţiune rapidă, pentru a salva opt persoane care rămăseseră izolate şi fară alimente în Insula Mică a Brăilei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

UPDATE ora 18:00. Sute de controlori RATB au fost trimiși să curețe de zăpada din stațiile mijloacelor de transport în comun din București. Aproape 1.200 de oameni au acționat pentru a deszăpezi refugiile de tramvai, dar și stațiile autobuzelor și troleibuzelor, după ce a nins în ultimele 48 de ore în Capitală.

UPDATE ora 17:15. Trenul 1576 Galați-București a rămas blocat în câmp din cauza unor defecțiuni tehnice. În vagoane se află aproape 280 de pasageri.

UPDATE ora 15:10. Școlile rămân închise joi și vineri și în județele Constanța și Brăila, astfel că elevii vor sta acasă tot restul săptămânii. În județul Tulcea, momentan, decizia a fost luată doar în privința zilei de 1 martie, urmând ca pentru 2 martie să se decidă în ziua următoare, în funcție de evoluția vremii.

UPDATE ora 13:10. ANM a prelungit avertizarea de ger însoţit de ninsori şi viscol până vineri seară, la ora 20.00. Treisprezece judeţe sunt sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu. Temperaturile vor coborî până la – 25 de grade Celsius.

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin
Recomandări

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin

 

Treisprezece judeţe sunt sub cod galben, respectiv Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

Restul judeţelor sunt sub cod portocaliu de frig.

UPDATE ora 10:37. MAI a intervenit în ultimele 24 de ore pentru a oferi sprijin pentru aproape 500 de persoane care au solicitat ajutor: 450 de persoane ajutate și 51 salvate din situații cu risc medical.

UPDATE ora 9:42. Școlile au fost deschise la Buzău, prin decizia prefectului județului, însă astăzi, sute de preșcolari, elevi și profesori nu au putut ajunge la cursuri din cauza viscolului.

UPDATE ora 8:50. O ambulanță cu doi copii bolnavi a rămas înzăpezită la Tașaul, județul Constanța. Ambulanța plecase de la Spitalul Județean Tulcea spre cel din Constanța dar nu a făcut față drumului, chiar dacă era 4×4. Autoritățile din județul Constanța au trimis ajutoare pentru deblocarea mașinii, dar și un echipaj SMURD să preia pacienții.

Cazul fetei omorâte. Reţeaua de traficanţi de carne vie demantelată în Elveţia a fost eliberată de magistraţii români. Dosarul e de trei ani la DIICOT!
Recomandări

Cazul fetei omorâte. Reţeaua de traficanţi de carne vie demantelată în Elveţia a fost eliberată de magistraţii români. Dosarul e de trei ani la DIICOT!

 

Șapte județe sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, miercuri. Capitala se va afla sub cod galben de viscol și cod portocaliu de ger.

Autostrada Soarelui este în continuare închisă circulației, la fel și drumuri naționale și județene din mai multe județe. Autostrăzile A2 și A4 sunt închise complet, încă de luni, din cauza ninsorii și a viscolului. În unele județe, școlile sunt închise și miercuri, în timp ce în Capitală, nu se vor face cursuri toată săptămâna.

România este în a treia zi de cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și ger.

Până miercuri, la ora 23:00, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută

În aceleași județe, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada  spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Tot până la ora 23:00 este în vigoare și un cod galben de ninsori abundente. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

cod portocaliu-nou

Până pe 1 martie este în vigoare și un cod portocaliu de ger, care ar putea fi extins, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, unde gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Este în vigoare și un cod portocaliu de ger, pentru restul județelor. Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Cum ne protejăm de ger? Sfaturi utile pentru a-ți feri familia de efectele negative ale frigului.

 

 CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/10 centimetri de zăpadă au ”blocat” România… ilegal! Normativul spune că drumurile pot fi închise dacă stratul de zăpada are peste 30 cm 

Close
Închide
  Close