Mergi direct la conținut »
Ce spun cititorii Libertatea despre posibila pensionare anticipată a femeilor cu cel puţin 3 copii. "Discriminare! Ce contează câți copii ai, nu tot mamă ești?"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ce spun cititorii Libertatea despre posibila pensionare anticipată a femeilor cu cel puţin 3 copii. "Discriminare! Ce contează câți copii ai, nu tot mamă ești?"

Ce spun cititorii Libertatea despre posibila pensionare anticipată a femeilor cu cel puţin 3 copii. „Discriminare! Ce contează câți copii ai, nu tot mamă ești?”

Ce spun cititorii Libertatea despre pensionarea anticipată a femeilor cu mulți copii. Noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, adică la 57 de ani.

Anunțul a fost făcut, marți seara, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3, ea precizând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că vor exista mai multe dezbateri în interiorul coaliţiei şi după aceea se va ajunge la textul final, pe care să-l trimită Parlamentului undeva în luna octombrie.

Potrivit ministrului, toate prevederile din noua lege a pensiilor vor fi discutate în ţară cu organizaţiile de pensionari, dar şi cu alte categorii interesate de această lege.

Doar că dezbaterile au început deja, în mediul virtual, iar cititorii Libertatea și-au spus imediat părerea în legătură cu acest proiect. Concret, femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai repede.

Ce spun cititorii Libertatea despre pensionarea anticipată a femeilor cu mulți copii. Iată câteva opinii:

 • Puneți-vă și faceți copii, dacă vreți în pensie. Până acum v-ați plâns că nu vreți copii, acum vă e ciudă pe cele care au făcut copiii, pentru că ies la pensie…
 • Discriminare!!! Și încurajarea celor ce deja iau ajutoare sociale, fără a face nimic. Se știe clar că în România cei ce au mai mult de 3-4 copii nu se pot ocupa, „financiar” vorbind, de educația lor așa cum se cuvine… De ce încurajează stimata doamnă… adâncirea în sărăcie și prostie???
  Aloooo!!! Școala nu este nici pe departe atât de gratuită precum credeți! Rechizite, auxiliarele, îmbrăcămintea… hrănirea… etc.
 • Oricum, faceți tot cum vă trece prin cap! Da, e discriminare ! Și mama, care acrescut 1-2 copii, n-a dormit, a spălat, a alergat cu el pe la doctor și i-a dat o educație. Normal… pentru fiecare copil, 2 ani mai devreme la pensie.
 • Foarte bun! Și era și mai bun dacă vârsta era de 54 de ani, așa cum am ieșit eu, pentru că o femeie care are 3 copii și a lucrat 30 de ani, a plătit destul pentru anii pe care îi mai are de trăit.
 • Ce contează câți copii ai, nu la fel îi crești și dacă ai unul sau mai mulți? Nu tot mamă ești? Discriminare!
 • Știți să inventați numai prostii, ceva bun chiar nu sunteți în starea să faceți?
 • Nu este normal! Și mamele cu doi copii muncesc și cresc copii, deci unde este dreptate?
 • De acord! La fel și cu indemnizațiile…
 • Da, este o discriminare, tot mame sunt si cele cu doi copii.
 • Da, este o discriminare pentru că nu toți își pot crește copiii cu salariile pe care le oferiți voi! Ce salarii oferiți? Astea nu sunt salarii!
 • Asta da treabă… este normal să primești ceva, după ce contribui la natalitatea unui popor, nu?
 • Este discriminare! Noi, cele care ne-am pensionat la 60 de ani, cu trei copii, patru sau cinci, ce drepturi avem? Sau noi suntem mai vechi și nu contăm?

CITEȘTE ȘI… Copiii unei românce răpite de Coreea de Nord, într-o nouă înregistrare de propagandă a Phenianului | VIDEO


 

Close
Închide
  Close