Mergi direct la conținut »
Ce spune Traian Băsescu despre acuzaţiile privind dosarul de colaborator al Securităţii: "Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că... colaborare, colaborare, dar nu există un angajament"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ce spune Traian Băsescu despre acuzaţiile privind dosarul de colaborator al Securităţii: "Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că... colaborare, colaborare, dar nu există un angajament"

Ce spune Traian Băsescu despre acuzaţiile privind dosarul de colaborator al Securităţii: „Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că… colaborare, colaborare, dar nu există un angajament”

Preşedintele de onoare al PMP, senatorul Traian Băsescu, spune că va avea o poziţie publică privind acuzaţiile privind colaborarea cu Securitatea după ce va vedea dosarul din instanţă.

De Valentina Postelnicu,

Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că… colaborare, colaborare, dar nu există un angajament. O să mă duc la instanţă să văd dosarul şi după aceea voi avea o poziţie publică„, a răspuns jurnaliştilor Traian Băsescu, la Iaşi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit unor informaţii publicate joi de presa centrală, citând surse neidentificate, dosarul de la CNSAS identificat cu privire la Traian Băsescu ar conţine doar coperţile, însă două note informative ar fi fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat, joi, că a introdus o acţiune în instanţă pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul unui parlamentar.

Alte surse din cadrul CNSAS, au declarat, însă, că în Colegiu s-a votat o notă de constatare care arată că Băsescu ar fi fost colaborator al Securității ca poliție politică, dar în acest caz decizia trebuie trimisă în instanță pentru a infirma sau confirma votul colegiului.


Citeşte şi:

Summitul de la Sibiu, cu bune şi cu rele. Ambiţiile europene, faţă în faţă cu un „Aşa vreau eu!” românesc

Close
Închide
  Close