Mergi direct la conținut »
Ce venituri încasează Traian Băsescu. Pensia lui aproape s-a dublat, după majorările din ultimii ani. Mai are indemnizaţie de parlamentar şi de fost preşedinte
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ce venituri încasează Traian Băsescu. Pensia lui aproape s-a dublat, după majorările din ultimii ani. Mai are indemnizaţie de parlamentar şi de fost preşedinte

Ce venituri încasează Traian Băsescu. Pensia lui aproape s-a dublat, după majorările din ultimii ani. Mai are indemnizaţie de parlamentar şi de fost preşedinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu are, în prezent, o pensie netă de peste 4.800 de lei pe lună. Suma este rezultatul eliminării CASS și CAS din pensii, din 2017, a scăderii impozitului la 10 la sută, la pensiile de peste 2000 de lei, şi majorarea punctului de pensie.

De Valentina Postelnicu,

Senatorul Traian Băsscu făcea, în urmă cu două zile, o declaraţie şoc, într-o emisiune de televiziune.

„Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei’, spunea Traian Băsescu, făcând comparaţie cu pensia torţionarului.

Libertatea a verificat ce pensie încasează, în prezent, fostul şef al statului şi dacă mai are aceeaşi pensie ca cea din 2014.

Astfel, din verificarea declaraţiilor de avere postate pe site-ul Senatului, se observă că pensia lui Băsescu aproape s-a dublat în ultimii 4 ani.

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit la pensie în data de 4 noiembrie 2014. În prima declaraţie de avere publicată în 2016, la preluarea mandatului de senator, acesta preciza că a încasat din pensia de stat suma de 74.526 de lei, pentru perioada ianuarie 2015-ianuarie 2017. Adică în jur de 3.100 de lei, lunar.

În plus, acesta a primit şi indemnizaţie de fost şef al statului. Este vorba de suma de 242.856 de lei, încasată pentru perioada ianuarie 2015-ianuarie 2017.

Declaraţia de avere era semnată cu data de 17 ianuarie 2017.

Declarația de avere a lui Traian Băsescu, publicată în 2016

Declarația de avere a lui Traian Băsescu, publicată în 2016

 

În următoarea declaraţie de avere, completată şase luni mai târziu, în luna iunie 2017, acesta completa la capitolul venituri pensia de 37.956 de lei, pentru anul 2016. Acestei sume i se adăuga indemnizaţia de fost preşedinte, de 139.200 de lei, pentru anul fiscal 2016.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

În 2017 a început să încaseze şi indemnizaţia de parlamentar.

Declarația de avere a lui Traian Băsescu, publicată în anul 2016

Declarația de avere a lui Traian Băsescu, completată în iunie 2017

În ultima declaraţie de avere, Traian Băsescu avea un venit de 130.086 de lei, de la Parlament, iar pensia încasată de la Ministerul Muncii era de 44.826 de lei. Plus indemnizaţia de fost preşedinte, de 132.908 lei.

Ultima declarație de avere a lui Băsescu

Ultima declarație de avere a lui Băsescu

Lia Olguţa Vasilescu: „În loc să ne critice, ar fi bine să recunoască faptul că tot pe vremea PSD-ului îi merge mai bine! Și lui și lui Boc!”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a ironizat, pe Facebook, criticile lui Traian Băsescu privind politica pensiilor

„Mă ceartă consilierul meu că nu am scris și despre eliminarea CASS și CAS din pensii, de anul trecut, plus despre impozitul care a scăzut de la 16 la 0 la sută la pensiile sub 2000 lei și la 10 la sută la cele peste 2000. Corect! Alte creșteri care se adaugă la dublarea punctului de pensie! Tocmai de asta aș vrea să îl întreb pe Traian Băsescu despre cuantumul pensiei lui de acum, de când guvernează PSD. La cea pe contributivitate mă refer, nu la cea de președinte. 2900, cât a zis el? În loc să ne critice, ar fi bine să recunoască faptul că tot pe vremea PSD-ului îi merge mai bine! Și lui și lui Boc!”, a scris ministrul, pe Facebook.

Close
Închide
  Close