Mergi direct la conținut »
O indiancă de 30 de ani, cea mai tânără femeie pilot de Boeing 777
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O indiancă de 30 de ani, cea mai tânără femeie pilot de Boeing 777

O indiancă de 30 de ani, cea mai tânără femeie pilot de Boeing 777

Anny Divya, din Vijayawada, India, în vârstă de 30 de ani, a devenit cea mai tânără femeie pilot de Boeing 777. Obținând această funcție ea a reușit să doboare toate stereotipurile și normele societale, scrie Linked In.

Anny a făcut istorie cu Air India, compania aeriană care a doborât un record mondial atunci când a făcut înconjorul lumii cu un avion condus în totalitate de un echipaj format doar din femei.

Cariera tinerei comandant a început când avea 19 ani și s-a înscris la o școală de piloți. În 2006 ea s-a alăturat companiei Air India. Mai întâi s-a pregătit în Spania pentru a zbura cu un Boeing 737, apoi s-a mutat la Londra, unde a luat lecții despre cum să zboare cu un Boeing 777. „Am avut varianta de a comanda un 737, dar Boeing 777 a fost cel pe care mi l-am dorit cu adevărat așa că am preferat să mai aștept puțin”, a povestit tânăra.

Totuși, gloria nu a fost ușor de obținut, fiind nevoită să își câștige un loc într-o lume dominată de bărbați. Acum însă a ajuns să facă parte dintr-un club select al unor femei pionieri în aviație.

Originară din Mumbai, Anny s-a confruntat cu multe obstacole în calea realizărilor sale. „Din fericire, părinții mei m-au susținut, deși mulți oameni le spuneau să nu mă trimită pentru lecții de zbor pentru că a fi pilot nu a fost văzut ca o meserie pentru femei”, a mai spus ea.

Boeing 777 este un avion bimotor subsonic de mare capacitate construit de firma americană Boeing. Acest tip de avioane deține recordul curent de autonomie pentru avioane comerciale. Este unul din cele mai bine vândute avioane de pasageri de mare capacitate.


Citește și: EXCLUSIV REPORTAJ/ Fashion Food la Alba Iulia: Un bucătar excentric face haine și accesorii din alimente. Spectatorii pot mânca direct de pe modele!/ VIDEO


Close
Închide
  Close