Mergi direct la conținut »
Cel mai bogat om din lume a donat două miliarde de dolari

Șeful companiei Amazon, Jeff Bezos, a donat 2 miliarde de dolari la fond de caritate pe care l-a creat pentru a ajuta oamenii fără adăpost și pentru a înființa o nouă rețea de școli.

Cel mai bogat om din lume a anunțat donația printr-o postare pe Twitter, spunând că fondul de caritate va purta numele de „Day One Fund”, potrivit bbc.com.

Jeff Bezos, 54 de ani, are o avere de 150 de miliarde de dolari și a fost criticat că nu face mai multă muncă filantropică. De asemenea, CEO-ul companiei Amazon a primit reproșuri în legătură cu condițiile de muncă pe care angajații lui le au.

Despre fondul creat, Bezos a spus joi că acesta va contribui la „organizațiile non-profit existente care ajută familiile fără adăpost și, de asemenea, să finanțeze o rețea de școli noi în comunitățile cu venituri reduse „.

În ciuda sumei mari de bani acordate, șeful companiei Amazon oferă mult mai puțin decât alți miliardari, cum ar fi Microsoft Bill Gates care a donat zeci de miliarde de dolari fundației sale și Mark Zuckerberg care s-a angajat să doneze 99% din acțiunile sale către o organizație axată pe binele public.

Sursă foto Hepta.


Lovitură dură primită de Ungaria! S-a votat activarea Articolului 7 din Tratatul UE, pentru „nerespectarea statului de drept”


 

Close
Închide
  Close