Mergi direct la conținut »
Jeff Bezos a ajuns la o avere de 150 de miliarde de dolari de Amazon Prime Day. Angajații protestează în Germania, Spania și Polonia
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Jeff Bezos a ajuns la o avere de 150 de miliarde de dolari de Amazon Prime Day. Angajații protestează în Germania, Spania și Polonia

Jeff Bezos a ajuns la o avere de 150 de miliarde de dolari de Amazon Prime Day. Angajații protestează în Germania, Spania și Polonia

Jeff Bezos, fondatorul și directorul Amazon, a ajuns la o avere de 150 de miliarde de dolari în ziua Amazon Prime Day, devenind oficial cel mai bogat om de pe planetă din istoria modernă în termeni ajustați cu inflația, scrie MarketWatch.

De Daniel Ionașcu,

Amazon este cel mai mare retailer online și a ajuns de curând a doua companie a lumii ca valoare, depășind Alphabet – holdingul car deține Google. Doar Apple are o capitalizare bursieră mai mare.

Bill Gates, cofondator al Microsoft, a avut o avere maximă de 100 de miliarde de dolari în 1999, ceea ce ar fi însemnat 149 de miliarde de dolari la valorile actuale.

În acest moment, averea totală a lui Gates este de 95 de miliarde de dolari, iar Warren Buffett, proprietarul holdingului de investiții Berkshire Hathaway, este pe poziția a treia, cu o avere de 82,6 miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg.

Amazon Prime Day

Acțiunile Amazon au crescut cu 1% luni, după ce tot luni a demarat Amazon Prime Day, un eveniment de shopping inventat de către companie. Acesta ține 36 de ore, timp în care cumpărătorii pot achiziționa foarte multe produse la reducere.

Evenimentul este așteptat să crească masiv vânzările Amazon, mai ales că în campanie este implicat acum și lanțul de magazine Whole Foods, cumpărat anul trecut de gigantul online.

Pe de altă parte, angajații Amazon din centrele logistice din Germania, Spania și Polonia au intrat în grevă chiar de Amazon Day, cerând condiții mai bune de lucru, potrivit Reuters.

Românii pot beneficia de reducerile de pe Amazon făcând achiziții de pe site-urile companiei din Germania sau Marea Britanie.

Intră pe piața medicamentelor

Amazon a cumpărat recent farmacia online Pillpack cu un miliard de dolari și a mai dat tot un miliard de dolari pe Ring, o companie care produce sonerii inteligente dotate cu asistentul virtual Alexa.

 

Close
Închide
  Close