Mergi direct la conținut »
Cel mai lung șnur de mărțișor se face la Timișoara. Va măsura 30 de kilometri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cel mai lung șnur de mărțișor se face la Timișoara. Va măsura 30 de kilometri

Cel mai lung șnur de mărțișor se face la Timișoara. Va măsura 30 de kilometri

Proiect ambițios la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde se muncește de zor la cel mai lung șnur de mărțișor din lume. Împletit din fire colorate în alb și roșu, va avea 30 de kilometri. Totul face parte dintr-un proiect ambițios al cărui scop este includerea mărțișorului românesc în patrimoniul UNESCO.

S-a dat startul realizării șnurului de Cartea Recordurilor. Ideea aparține meșterilor populari Rodica Vlădoianu, Adriana Bejan și Rodica Belea de la Cercul „Mâini îndemânatice”. Cel mai lung șnur de mărțișor este realizat, sub coordonarea etnologului Maria Mandroane. Acesta va fi confecționat în mai multe ateliere care se vor desfășura până în luna aprilie, scrie opiniatimisoarei.ro.

Cei care vor să realizeze cel mai lung șnur de mărțișor din lume vor ca mărțișorul românesc să fie inclus în patrimoniul UNESCO.

Oricine vrea să participe la confecționarea șnurului este binevenit la Muzeul Satului. De 1 Martie, atelierul a început de la ora 10.

sursă foto: opiniatimisoarei.ro

Close
Închide
  Close