Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE/ Cel mai lung zbor din lume, Singapore-New York, s-a terminat! Avionul a zburat 17 ore și 25 de minute, fără oprire, și a străbătut 16.700 km

UPDATE/ Cel mai lung zbor din lume, Singapore-New York, s-a terminat! Avionul a zburat 17 ore și 25 de minute, fără oprire, și a străbătut 16.700 km

Cel mai lung zbor comercial din lume a decolat din Singapore și zburat fără oprire timp de 17 ore și 25 de minute, aterizând în New York. În total, a străbătut 16.700 de kilometri.

Zborul SQ22 Singapore Airlines a decolat joi la ora 18: 37 (n.r. ora României), de pe aerportul Changi, cu 150 de pasageri și 17 membri ai echipajului la bord. După parcurgerea unei distanțe de 16.700 de kilometri, aeronava Airbus A350-900 a aterizat pe aeroprtul Newark, după 17 ore și jumătate.

În mod normal zborul ar fi trebuit să dureze 19 ore, dar căpitanul navei le-a spus pasagerilor înainte de a decola că zborul ar putea dura doar 17 ore și câteva minute, rămânând totuși cel mai lung zbor din lume. Diferența de timp se datorează condițiilor meteorologice și vântului.

Înainte de decolare, compania aeriană a declarat pentru BBC că locurile de la clasa business pentru zbor au fost rezervate în întregime și că a rămas „un număr foarte limitat” de locuri la clasa premium economy.

Compania aeriană nu intenționează să ofere rezervări pentru clasa economy pe această rută.

Un bilet pentru clasa business va include două mese și băuturi între ele, iar pasagerii au posibilitatea să aleagă momentul în care sunt serviți. Ei vor avea, de asemenea, un pat în care vor putea să doarmă.

Prețurile de premium economy vor primi trei mese în momente fixe, cu băuturi răcoritoare între ele.

Noul avion Airbus pe care SIA îl folosește a fost configurat să găzduiască 161 de pasageri în total – 67 de pasageri la clasa business și 94 de pasageri la premium economy. „Gândirea din spatele acestei aranjări a claselor este că zborul este un produs premium. În plus leagă două centre financiare masive, astfel că vor avea suficienți oameni de afaceri sau călători cu mulți bani care vor să profite de confortul unui zbor non-stop”, explică expertul în aviație Geoffrey Thomas pentru BBC.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Până la lansarea cursei Singapore – New York, cele mai lungi zboruri erau cel lansat de compania Qantas între Perth și Londra la începutul acestui an și care acoperă 14.449 km în 17 ore și cel lansat de Qatar Airways între Auckland și Doha, care acoperă 14.535 km în 17 ore și jumătate. .

Zborul SQ22 ar putea să nu fie pentru mult timp cel mai lung din lume, deoarece Qantas se află în discuții avansate cu Airbus și Boeing cu privire la achiziția unei aeronave capabile să efectueze un zbor de 20 de ore între Londra și Sydney.


Citește și: Cât de buni sunt românii când ajung într-un mediu sănătos! La 23 de ani, angajată la The New York Times!


 

Close
Închide
  Close