MENIU CAUTĂ

Cel mai mare retailer online din România, eMag, este investigat de Consiliul Concurenței. Reacția companiei

Distribuie

Dante International SA, compania care deține eMAG, este investigată de Consiliul Concurenţei privind un posibil abuz de poziţie dominantă.

 

Investigația derulată vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum, potrivit comunicatului transmis de Consiliul Concurenţei.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip „marketplace”, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţar în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor

În urma acestei acțiuni, eMAG a emis un comunicat de presă în care anunță că va colabora cu autoritățile:

Colaborăm cu autoritatea de concurență și punem la dispoziție toate informațiile necesare pentru clarificarea specificului activității de comerț online prin platforma marketplace. Platforma marketplace reprezintă o opțiune suplimentară pentru comercianții care vor să acceseze un nou canal de vânzare. Aceștia pot fi comercianți online sau magazine tradiționale care vând deja prin canale proprii sau alte platforme de tip marketplace. Pe platformă, comercianții își stabilesc singuri politicile comerciale. Investim constant în tehnologia platformei marketplace în beneficiul clienților, care astfel au acces la o diversitate mare de produse

Cel mai mare jucător din piața de shopping online, eMAG, este administrat de Dante International. Grupul sud-african Naspers şi omul de afaceri Iulian Stanciu sunt acţionarii companiei.


ANALIZĂ| Cu cât s-au scumpit benzina și motorina în 2017. Vina este pasată între Guvern, companiile petroliere și… uragane


 

Citește mai multe despre Iulian Stanciu, Consiliul Concurentei și eMAG pe Libertatea.

Comentarii