Mergi direct la conținut »
Cel mai slab leu din istorie. Euro a ajuns la 4,6695 lei

Leul a atins joi la cel mai slab curs din istorie, moneda națională scăzând cu 0,08%, până la 4,6695 lei pentru un euro, potrivit datelor publicate de către Banca Națională a României (BNR).

De Daniel Ionașcu,

Indicele ROBOR a atins joi 2,95%, cel mai mare din octombrie 2014 încoace. Concomitent, România are și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, de 5,4% în luna mai.

Ziua Z pentru Dragnea

Joi este așteptată și decizia finală în dosarul liderului PSD Liviu Dragnea.

Mai multe proteste au avut loc ieri în București și alte orașe ale țării din cauza adoptării unor modificări controversate la Codul de Procedură Penală.

Posibilă suspendare pentru Iohannis

Investitorii sunt îngrijorați și de o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dacă acesta nu emite decretul de demitere a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

Curtea Constituțională a decis că Iohannis trebuie să emită acest decret, chiar dacă nu dorește acest lucru, afirmând că ministrul Justiției, Tudorel Toader, are această prerogativă privind demiterea procurorului-șef DNA.

Care sunt efectele

Un leu mai slab duce la creșterea prețurilor pentru importurile din zona euro, precum alimente sau autoturisme. De asemenea, un euro mai puternic înseamnă creșterea ratelor pentru cei cu credite în euro și a abonamentelor de telefonie.

Close
Închide
  Close