Mergi direct la conținut »
Cel puțin opt persoane au murit în urma unor raiduri aeriene în Siria
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel puțin opt persoane au murit în urma unor raiduri aeriene în Siria

Cel puțin opt persoane au murit în urma unor raiduri aeriene în Siria

Cel puțin opt persoane au murit în zona de nord-vest a Siriei, în urma unor raiduri aeriene ale forțelor guvernamentale. Între victime se află și doi copii.

De Dana Aramă,

Raidurile aeriene de joi au avut loc ca urmare a unei intensificări a confruntărilor dintre forţele loiale regimului şi rebelii care controlează regiunea, după ce o coaliţie a grupărilor rebele armate din zonă a lansat marţi o contraofensivă, relatează Mediafax.

Aproximativ 200.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost nevoite să părăsească regiunea ca urmare a intensificării conflictului dintre rebeli şi forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia. Regiunea este controlată în mare parte de Hay’et Tahrir al-Sham, o grupare armată care a fost anterior afiliată grupării al-Qaeda.

Trupele loiale preşedintelui Bashar al-Assad au preluat controlul asupra oraşului Kafr Nabuda din provincia Hama pe 8 mai, însă rebelii din zonă continuă să opună rezistenţă.


Citește și:

DOCUMENT | Proiectul de ordonanță pentru ridesharing a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor

Close
Închide
  Close