Mergi direct la conținut »
Cele mai ciudate superstiții la început de toamnă
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cele mai ciudate superstiții la început de toamnă

Fie că e vorba de noroc, sănătate sau dragoste, superstițiile se bucură de popularitate printre mulți dintre noi. Credințe locale sau internaționale vechi de mii de ani, acestea ne oferă un strop de liniște sufletească în ceea ce privește viitorul.

Încă de la început omenirea s-a confruntat cu lucruri pe care nu le înțelegea. Eclipsa, fulgerele sau curcubeul erau lucruri inedite care nu aveau încă o explicație. Odinioară, spălatul părului în serile cu lună plină era considerat aducător de mare noroc. Astfel de ritualuri s-au transmis din generație în generație, iar astăzi sunt văzute ca simboluri ale bunăstării, bogăției și succesului în viață.

Așază-ți perna către nord

Acesta este sfatul primit și transmis mai departe de budiști. Ei cred că locul în care e așezată perna este vital pentru un somn odihnitor și contribuie la o viață de apoi fără griji. De asemenea, atât ei, cât și japonezii spun că este de rău augur să îți scuturi lenjeria de pat vinerea. Acest obicei ar duce la apariția coșmarurilor. Lăsând superstițiile la o parte, cel mai important pentru un somn odihnitor este un pat primitor. Culori precum albastru, verde sau galben sunt cele mai recomandate de specialiști, dacă vrei să scapi de insomnii.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro.

Close
Închide
  Close