MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Cererea de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, dezbătută de CSM

Distribuie

Secția pentru procurori a Consilului Superior al Magistraturii a suplimentat ordinea de zi a ședinței de joi cu cererea de pensionare făcută de procurorul general, Augustin Lazăr. Mandatul de procuror general al lui Augustin Lazăr expiră la sfârșitul lunii aprilie.

Procurorii CSM discută joi cererea lui Augustin Lazăr de eliberare din funcţie prin pensionare.

Augustin Lazăr a anunțat miercuri seară că și-a depus cererea de pensionare. Procurorul general a precizat că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.

Potrivit Mediafax, pentru ca solicitarea de pensionare să fie discutată în Secţia de procurori trebuie obţinute relaţii de la Inspecţia Judiciară, respectiv de verificat dacă Augustin Lazăr nu are acţiuni disciplinare exercitate, şi de la Parchetul General, dacă nu are începute cercetări penale în ceea ce-l priveşte. Toate aceste informații au fost cerute miercuri de la Inspecția Judiciară.

Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar săptămâna trecută a fost intervievat de o comisie de la Ministerul Justiției, condusă de Tudorel Toader. Ulterior, ministrul Justiției a anunțat că niciunul dintre cei patru candidați nu au îndeplinit condițiile pentru a conduce Ministerul Public, motiv pentru care procedura a fost reluată.

În ultima perioadă, Augustin Lazăr a fost acuzat că a refuzat de două ori eliberarea condiționată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La acel moment, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud.

sursă foto: Hepta


Citește și:

Klaus Iohannis şi-a lansat a treia carte, a criticat PSD și Guvernul ”antieuropene” și a atenționat asupra extinderii analfabetismul. ”Avem, din păcate, şi persoane publice care au dificultăţi în a exprima o idee într-o frază coerentă”


 

Comentarii