Mergi direct la conținut »
CES 2018. Un robot LG a clacat pe scenă în timpul prezentării - VIDEO
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

CES 2018. Un robot LG a clacat pe scenă în timpul prezentării – VIDEO

Robotica este viitorul, dar și roboții au câteodată zile mai proaste. O demonstrează din plin ediția din acest an a CES, după ce un robot LG a clacat chiar în timpul prezentării.

De Daniel Ionașcu,

Roboțelul CLOi, proiectat să fie draguț

Roboțelul se numește CLOi, iar acesta este un pic bucălat. Acesta ar trebui să joace rolul unui asistent digital, concentrând calendarul fiecărei persoane, programul. Acesta poate vorbi cu proprietarul, spune vremea, traseul spre lucru.

De asemenea, acesta face legătura cu toate dispozitivele inteligente din locuință. LG a introdus la ediția din acest an gama de electrocasnice ThinQ, care sunt interconectate între ele prin sisteme de inteligență artificială și cloud computing. Este vorba de așa-numit concept de ”internet al lucrurilor”, prin care toate gadgeturile vor ajunge legate la net.

Deși LG a inclus Google Assistant în smart tv-urile și a lansat o boxă inteligentă cu acesta, grupul coreean folosește propria soluție, ThinQ, în roboții săi.

Când inteligența artificială dă rateuri

LG pariază masiv pe robotică. Deja roboți produși de conglomeratul coreean se găsesc în aeroporturi, hoteluri sau centre comerciale.

Și, deși prezentarea lui CLOi a început bine, acesta a început imediat să dea rateuri. Solicitările prezentatorului de a vedea dacă ciclul de funcționare al mașinii de spălat s-a terminat l-au lăsat rece. La fel și atunci când a fost întrebat ce fel de mâncare există la cine și ce rețete sugerează.

Partea bună este că reprezentanții LG de pe scenă au făcut câteva glume, salvând situația.

Nu este prima oară când o prezentare merge prost. Sistemul de recunoaștere facială de pe noul iPhone X s-a blocat chiar la lansare, ceea ce a dus la nenumărate ironii și glume pe rețelele de socializare.

Close
Închide
  Close