De Simona David,

Plasma foştilor pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19 conţine anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectaţi de acest virus, a declarat într-o informare pentru presă un reprezentant al Comisiei naţionale pentru sănătate, citat de Agerpres.

Unsprezece pacienţi spitalizaţi în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, au primit transfuzii cu plasmă săptămâna trecută, a precizat Sun Yanrong, expertă la Centrul biologic din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiilor.
„Unul dintre ei s-a întors deja la el acasă, un altul a putut să se ridice din pat şi să meargă iar celalţi sunt pe cale de a se vindeca”, a precizat ea.
Acest apel intervine la o zi după anunţarea de către un laborator de stat a unor rezultate pozitive în urma unor teste clinice efectuate într-un spital din Wuhan.

China National Biotec Group a precizat într-un mesaj publicat pe reţeaua online WeChat că bolnavii care au primit transfuzii cu plasmă au beneficiat „de o ameliorare a stării lor de sănătate în 24 de ore”.

Potrivit celor mai recente date, furnizate de autoritățile din provincia chineză Hubei, numărul deceselor înregistrate oficial se ridică acum la aproape 1.800 la nivel mondial. Iar numărul celor infectați a ajuns la 71.447, potrivit worldometers.info.

Compania Novacyt a lansat, luni, un test pentru detectarea noului coronavirus (COVID-19). Rezultatele testului apar în două ore iar compania a primit deja cereri din toată lumea. Cele mai multe cereri vin din China, Statele Unite și Marea Britanie.

Citeşte şi:

S-a lansat un test rapid pentru detectarea coronavirsului

Coronavirus: Alți 99 de pasageri infectați la bordul Diamond Princess | Numărul total a ajuns la 454

Aterizare de coșmar în Londra, în timpul furtunii Dennis

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente