Pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din China.

Autoritățile au anunțat că Anxin va fi “complet închisă și controlată”. Doar lucrătorii esențiali au voie să părăsească locuințele, în timp ce un membru al gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături.

Niciun nerezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunități sau sate. Autoritățile au avertizat că oricine încalcă regulile va fi pedepsit de poliție. Anxin se află la aproximativ 150 km de capitala Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în district.

Zona nu este atât de populată precum marile centre urbane din China, iar experții din domeniul sănătății locale au spus că sunt optimiști, putând fi stopată răspândirea.

Care este situația în Beijing?

O evoluție recentă a pandemiei de coronavirus în Beijing a făcut ca autoritățile să se teamă de un posibil al doilea val.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, capitala Chinei a raportat 14 cazuri noi de COVID-19.

Deși acesta este un număr mic în comparație cu miile de cazuri zilnice din SUA sau din America de Sud, China a reacționat rapid pentru a stopa răspândirea.

Mai multe cartiere din Beijing au fost supuse restricțiilor, călătoriile au fost limitate, iar autoritățile au reînceput testările.

De la jumătatea lunii iunie, noile infecții din China s-au limitat, în mare parte, în Beijing și în provincia Hebei.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI