MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 15:34

China va explora fața întunecată a Lunii. A trimis o rachetă, care mai are o misiune ambițioasă

Distribuie

China urmează să exploreze faţa întunecată a Lunii, cea mai misterioasă parte a satelitului natural al Pământului. În acest sens, a lansat sâmbătă, 8 decembrie, o rachetă Chang'e-4, care a decolat de la o bază din sudul ţării.

La bordul acesteia se află o sondă statică şi un vehicul cu roţi, care urmează să ajungă la destinaţie în ianuarie 2019. Totuși, locul este ostil explorării pentru că sunt mult mai multe cratere.

Dar, dacă misiunea va avea succes, va fi pentru prima oară când un robot va aseleniza pe partea Lunii care nu este niciodată vizibilă pe Pământ.

Cu toate acestea, cel mai ambiţios obiectiv al acestei misiuni este creşterea unor plante pe Lună, o premieră absolută în explorările spaţiale.

Seminţele nu vor avea contact direct cu exteriorul, ci vor sta într-o biosferă cu mediu controlat, aflată pe vehiculul robotic. Astfel, savanţii vor să analizeze dacă lumina solară va fi suficientă pentru creşterea plantelor, relatează Digi 24.

Recent, o altă realizare din Spațiu a impresionat omenirea. Sonda InSight, trimisă pe Marte, a făcut o înregistrare spectaculoasă a vântului de pe această planetă.

  • FOTO & VIDEO – CGTN

Citește și… Prima statuie a Reginei Maria, plină de controverse: „O oroare, o insultă!”. Cum se apără autorul lucrării


 

Citește mai multe despre China, Marte, planeta Marte și racheta pe Libertatea.

Comentarii