Mergi direct la conținut »
Google: Sistemul de operare Chrome OS va putea rula programele Linux
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Google: Sistemul de operare Chrome OS va putea rula programele Linux

Google a anunțat că sistemul de operare Chrome OS va putea rula programele create pentru Linux, scrie Venture Beat. Anunțul vine după ce gigantul a făcut deja disponibile aplicațiile Android pe cea mai mare parte a chromebook-urilor comercializate în lume.

De Daniel Ionașcu,

Funcționarea softurilor de Linux pe Chrome OS va aduce un mare câștig pentru fanii acestuia. De altfel, pasionații puteau deja instala Linux pe chromebook-uri prin intermediul unui soft numit ”Crouton”.

Legate între ele

Acest lucru este posibil deoarece atât Chrome OS, cât și Android, sunt realizate pe baza Linux.

Însă Google le-a făcut mai atractive pentru public și a eliminat greutățile întâmpinate de utilizatorii obișnuiți la instalarea programelor de Linux sau la recunoașterea diverselor dispozitive conectate.

Odată cu suportul pentru programe Linux, chromebook-urile se vor transforma în adevărate sisteme de operare pentru calculatoare, căci softurile cu pricina sunt mult mai bogate decât cele de Android sau aplicațiile web.

La concurență cu Apple și Microsoft

De asemenea, Google țintește ca programatorii de aplicații Android/Chrome OS să le scrie pe un dispozitiv Google. Până acum, aceștia trebuiau să recurgă la calculatoarele sau laptopurile cu sistem de operare Windows sau Mac-urile produse de Apple.

Google a lansat anul trecut Pixelbook, un chromebook cu specificații de top. Recent, grupul taiwanez Acer a lansat prima tabletă cu Chrome OS.

Vânzările de chromebook-uri au depășit vânzările de Macbook-uri în SUA, fiind populare în special pe sectorul educațional.

Close
Închide
  Close