Mergi direct la conținut »
Cinci turiști au rămas blocați în zona Valea Rea din Argeș, după ce un râul Doamnei a ieșit din matcă. Oamenii au plecat înainte de sosirea salvatorilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cinci turiști au rămas blocați în zona Valea Rea din Argeș, după ce un râul Doamnei a ieșit din matcă. Oamenii au plecat înainte de sosirea salvatorilor

Cinci turiști au rămas blocați în zona Valea Rea din Argeș, după ce un râul Doamnei a ieșit din matcă. Oamenii au plecat înainte de sosirea salvatorilor

Cinci turiști au rămas blocați în zona Valea Rea din Argeș, pe malul interior al râului Doamnei. Oamenii nu mai pot ajunge la drumul forestier, după ce apa s-a umflat din cauza ploilor abundente.

UPDATE 18:15: Turiștii rămași izolați în zona Valea Rea au plecat înainte de sosirea echipelor de salvatori care au pornit degeaba în misiune.

„Au reuşit să treacă râul şi au ajuns la domiciliu, în Slatina, Olt. Echipajele se întorc la bază. Au fost 2 bărbaţi şi 3 femei cu o maşină de teren”, a declarat, pentru sursa citată, Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş


Cei cinci bărbați au rămas izolați pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea, la 30 de kilometri de comuna Nucşoara, au precizat reprezentanţii ISU Argeş, conform Mediafax.ro.

Directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a explicat că oamenii stăteau cu cortul în zonă și nu au mai putut pleca din zonă pentru că apa râului Doamnei s-a umflat și nu mai găsesc drumul forestier.

Turiștii voiau să urce pe Vârful Omu.

„Au trecut cu maşinile albia râului, au venit acum câteva zile. Doreau să urce pe Vârful Omu. A venit viitura şi au rămas blocaţi”, a declarat, pentru sursa citată, șeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi.

Salvamontiștii spun că intervenția de recuperare a turiștilor este una grea și de durată.

„Este o acţiune dificilă, o să intrăm în râu, o să întindem corzi. Va dura ceva, cred că 4 -5 ore”, a spus şeful Salvamont Nucşoara.

O echipă din cadrul Salvamont Nucșoara intervine alături de un echipaj cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Curtea de Argeş pentru a-i salva pe cei cinci turiști.

Sâmbătă, un bărbat a murit din cauza inundațiilor în localitatea Corbi din Argeș, după ce a încercat să traverseze călare râul Doamnei.


Citește și Familia tradițională, familia modernă și problemele lor. De ce nu mai rezistă căsătoriile ca pe vremea părinților sau bunicilor noștri


 

Close
Închide
  Close